ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Αλλάζει το... μενού των κυλικείων στα σχολεία /

Αλλάζει το... μενού των κυλικείων στα σχολεία



Τα σχολικά κυλικεία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας. Και μάλιστα ευθύνονται για τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών και των εφήβων.

Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε το υπουργείο Υγείας και γι’ αυτό επιχειρεί να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη διάθεση ανθυγιεινών σνακ που πωλούν τα σχολικά κυλικεία. Αναρωτιέστε με ποια προϊόντα θα τα αντικαταστήσει; Όπως λένε οι πληροφορίες, στο μενού των σχολικών κυλικείων προστίθενται φρέσκοι χυμοί, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και υγιεινά σάντουιτς με μέλι και ταχίνι.

Η αναπροσαρμοσμένη λίστα αναρτάται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και σε 20 ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή. Από τη μεριά του ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε: «Θα ιδρυθεί άμεσα και ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος θα επιβάλλει υψηλά χρηματικά πρόστιμα τη στιγμή που οι αρμόδιοι εντοπίσουν παράβαση. Όλα αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι τον Απρίλιο».

Πάντως, σύμφωνα με τα Νέα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφής στο ΤΕΙ Αθήνας, Νατάσσα Κανέλλου, τονίζει: «μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει ως χώρα να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία αποκλειστικά υγιεινά τρόφιμα, καθώς δεν υπήρχε ο μηχανισμός ελέγχου. Εάν το κυλικείο διαθέτει τα πάντα, τα παιδιά δεν αγοράζουν τα υγιεινά, ακόμη και εάν τα διαθέτει η καντίνα. Εάν όμως διατίθενται μόνο υγιεινά τρόφιμα, θα πεινάσουν και θα τα φάνε».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |