ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Απεργιακό έμφραγμα στην υγεία /

Απεργιακό έμφραγμα στην υγεία



Σε απεργία κατεβαίνουν έως και την Τετάρτη οι γιατροί των νοσοκομείων, οι ιδιώτες και οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την απόφαση έλαβαν χθες οι ιατρικοί σύλλογοι σε συνέλευσή τους στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάληψη.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν τα μέλη τους που έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ να μην μετάσχουν στον «απεργοσπαστικό»μηχανισμό του υπουργείου Υγείας, το οποίο τους υποχρεώνει να δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Ο ΙΣΑ – επισημαίνει – θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την ιατρική δεοντολογία.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά δήλωσαν στους γιατρούς, ότι δε θα δεχθούν συνταγές για ασφαλισμένους του ΙΚΑ από γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ γιατί θεωρούν ότι υπάρχουν νομικά κενά στην απόφαση του υπουργείου με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πληρωμή τους από τα Ταμεία.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αναφέρουν ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν – χωρίς οικονομική επιβάρυνση – να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του υπουργείου, στην οδό Αριστοτέλους 17.

Την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

Από αυτήν την εβδομάδα αρχίζει και η διάθεση ατομικών συνταγολογίων προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να βρίσκουν τα ονόματα γιατρών επιφυλακής στην ηλεκτρονική διεύθυνση ika.gr και από την Τρίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 184.

Για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών διαβάστε εδώ.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |