ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Οι Δεν Πληρώνω άνοιξαν ξανά τα διόδια της χώρας /

Οι Δεν Πληρώνω άνοιξαν ξανά τα διόδια της χώρας



Τα διόδια άνοιξαν τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κίνηση που είχε αποφασιστεί τον Ιανουάριο όταν συνεδρίασε η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή αγώνα ενάντια στα διόδια.



Από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 15.00 τα μέλη του κινήματος άνοιγαν τα κατά τόπους διόδια και για να το επιτύχουν πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις.

«Δε διαπραγματευόμαστε για μείωση του αντιτίμου των διοδίων. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν τη λογική της προπληρωμής. Πληρώνουμε τους φόρους στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας για να γίνουν τα έργα, δεν θα προπληρώνουμε και τα διόδια», είπε ο Στρατής Λουπάτατζης από την επιτροπή αγώνα του Ωρωπού.

Ο κ. Λουπάτατζης δήλωσε ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού δίνουν περίπου 1.700 ευρώ ετησίως για να μετακινηθούν και τόνισε πως πρόκειται για μεμονωμένες διώξεις και όχι μαζικές σε αυτούς που δεν πληρώνουν το αντίτιμο των εισιτηρίων.

«Όλα αυτά γίνονται για να μας εκφοβίζουν, εμείς περιμένουμε τις ομαδικές κλήσεις και είμαστε έτοιμοι να πάμε στα δικαστήρια, γιατί κι εμείς έχουμε καταγγείλει τις εταιρίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης», επεσήμανε.

«Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα διόδια, αλλά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι καταχρηστικές και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα», είπε ο Δημήτριος Ντάβος μέλος του κινήματος «Πολίτες της Δυτικής Αθήνας».

Όσον αφορά για την εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια σημείωσε: «αυτή συμμετείχε μ’ ένα μικρό ποσοστό στην κατασκευή της και με την σύμβαση παραχώρησης που έχει γίνει και τις συνεχείς αυξήσεις, θα βγάλει τρελά κέρδη. Δεν μιλάμε πια για ένα κίνημα που λέει "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω", αλλά για ένα κίνημα που έχει ως σύνθημά του "δεν πληρώνομαι, δεν έχω να πληρώσω"». ΠΗΓΗ :cosmo.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |