ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Φόρο αίματος στην άσφαλτο πλήρωσαν το 2010 τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι /

Φόρο αίματος στην άσφαλτο πλήρωσαν το 2010 τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι



Ήδη σε σημεία της Εγνατίας έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση για τους οδηγούς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Προτείνετέ το 0 Προσθέστε την είδηση στις «ειδήσεις μου» Ακούστε την είδηση Μεγαλύτερη γραμματοσειρά Μικρότερη γραμματοσειρά Η είδηση σε PDF Εκτύπωση Αποστολή


Αθήνα
Τρεις αρκούδες και πέντε λύκοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση «Αρκτούρος». Ακόμα περισσότερα ήταν τα περιστατικά σύγκρουσης οχημάτων με άλλα είδη άγριας πανίδας.

Ο «Αρκτούρος» υπογράμμισε για ακόμη μία φορά την επείγουσα ανάγκη ενίσχυσης των περιφράξεων στο οδικό δίκτυο, ώστε τα ζώα να μην μπορούν να εισέρχονται στους αυτοκινητοδρόμους.

Την εμπειρία του σχετικά με το θέμα μετέφερε η Οργάνωση σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα, την Κροατία, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από περιβαλλοντικές οργανώσεις, με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα, που προκαλεί στο οικοσύστημα των δυτικών Καρπαθίων η κατασκευή οδικού άξονα στην περιοχή.

Το κρίσιμο αυτό θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα το Σεπτέμβριο του 2011, μήνα κατά τον οποίο ο «Αρκτούρος» έχει αναλάβει να διοργανώσει το ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου για τις Υποδομές Μεταφορών (www.iene.info).

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Νυμφαίο και στην Καστοριά.

«Ευελπιστούμε ότι ως τότε θα αποτελούν ολοκληρωμένο έργο οι υποσχέσεις των συναρμόδιων Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών Μεταφορών για την ολοκλήρωση της περίφραξης στην Εγνατία Οδό (τμήμα 4.1/Παναγιά-Γρεβενά), καθώς και ότι θα έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση για την ενίσχυση της περίφραξης στον Οδικό άξονα Σιάτιστας Κρυσταλλοπηγής», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |