ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Κατάληψη των γραφείων ΤΣΜΕΔΕ /

Κατάληψη των γραφείων ΤΣΜΕΔΕ



Σε κατάληψη των γραφείων του ασφαλιστικού τους Ταμείου -ΤΣΜΕΔΕ- προχώρησαν χθες οι μηχανικοί της Μαγνησίας μετά από κάλεσμα που τους απηύθυνε το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας. Η κινητοποίηση αυτή χαρακτηρίστηκε συμβολική, ενώ την Παρασκευή οι πρόεδροι των περιφερειακών Τμημάτων του Τ.Ε.Ε. θα έχουν συνάντηση στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους ενόψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ συγκεντρώθηκαν χθες οι μηχανικοί - μέλη του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για την ενοποίηση του Ταμείου τους με άλλα ταμεία αλλά και για τις ελλείψεις ιατρών.
Οι μηχανικοί έθεσαν και το ζήτημα της διαχείρισης των αποθεματικών του ταμείου τους από την Τράπεζα της Ελλάδος, σημειώνοντας πως η θέση τους είναι να υπάρχει αυτοδιαχείριση των πόρων.
Ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου ανέφερε χαρακτηριστικά πως η χθεσινή κατάληψη έρχεται σε συνέχεια διαφόρων προβλημάτων που έχουν οι μηχανικοί.
«Θεωρούμε πως το ταμείο μας σε συνδυασμό και με τον Κώδικα Ελαχίστων Αμοιβών που επιθυμεί η κυβέρνηση να καταργήσει πλήττεται γιατί δεν ξέρουμε εάν θα είναι εξασφαλισμένες οι εισφορές που καταλήγουν στο ταμείο ή θα δημιουργηθεί πρόβλημα μετά από λίγα χρόνια ως προς τη βιωσιμότητά του. Παράλληλα θέλουμε το ταμείο να λειτουργεί με επάρκεια γιατρών. Στη Μαγνησία δεν έχουμε οδοντίατρο και ζητάμε το διορισμό γιατρών ειδικοτήτων. Σε ό,τι αφορά τα αποθεματικά του ταμείου, αυτά τα διαχειρίζεται ληστρικά η Τράπεζα της Ελλάδος και ζητούμε να αποδοθούν στο ταμείο να τα διαχειρίζεται το ίδιο».
Αναφορικά με νέες κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας σημείωσε πως την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση προέδρων στην Αθήνα, όπου θα αποφασιστούν οι μελλοντικές κινήσεις του κλάδου.

Πρόταση Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας
Στο μεταξύ το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας προτείνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του κεντρικού Τ.Ε.Ε. να σκληρύνει η στάση των μηχανικών αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα.
Ειδικότερα το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας προτείνει την αποχή των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από όλες τις επιτροπές και τα συμβούλια που συμμετέχουν, «προκειμένου να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η αποδοχή προϋπολογισμών εξόφθαλμα χαμηλότερων οδηγεί σε στρεβλώσεις, με σοβαρές συνέπειες στην παραγωγή των έργων, στην ασφάλεια και την ποιότητά τους, καθώς και σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν θα πρέπει να προωθήσει προς ψήφιση τις διατάξεις που αφορούν στην ψευδεπίγραφη «απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος του Μηχανικού», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην επιστολή προς τον πρόεδρο του κεντρικού Τ.Ε.Ε. κ. Σπίρτζη. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |