ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Κάρμεν στο Μέγαρο Μουσικής /

Κάρμεν στο Μέγαρο Μουσικής



Η μουσικοχορευτική παράσταση flamenco «Carmen» με τη μούσα του Carlos Saura Aida Gomez σε σκηνοθεσία του Emilio Sagi, έκανε πρεμιέρα με εξαιρετική επιτυχία στις 9 Μαρτίου 2006 στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ του Jerez της Ισπανίας.

Μετά τη θριαμβευτική της πρεμιέρα, η Carmen περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία για 1 μήνα και ακολούθησε η Ταϊβάν. Από την Αθήνα ξεκίνησε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 10 Σεπτεμβρίου 2006 η μεγάλη Ευρωπαϊκή περιοδεία, ενώ ακολούθησε το Μεξικό και η Αμερική.

H Aida Gomez, χορεύτρια και χορογράφος, έχει διατελέσει επί σειρά ετών καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας (Ballet Nacional de Εspana). Τη μουσική διεύθυνση έχει ο σημαντικός συνθέτης και συνεργάτης του Ballet Nacional de Εspana, Jose Antonio Rodriguez στον οποίο οφείλεται και η τελευταία παραγωγή του Ballet Nacional de Εspana με τίτλο La Leyenda. Ο σκηνοθέτης Emilio Sagi είναι ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Teatro Zarzuela και Teatro Real της Μαδρίτης. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν (πλην της Aida Gomez) 5 σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας και συνοδεύει το 20μελές συγκρότημά της, Compania De Danza Espanola.

Βασικός στόχος δεν είναι η παρουσίαση μιας ιστορίας που είναι λίγο ως πολύ γνωστή σε όλους, αλλά η ερμηνεία μέσα από γλώσσα του σώματος. Η Aida Gomez ερμηνεύει το ρόλο της Carmen συνδυάζοντας τη χορευτική της δεινότητα στο φλαμένκο με τις γνώσεις της στον κλασσικό χορό.

Η ιστορία σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας ερωτευμένης γυναίκας αισθησιακής και προκλητικής, γεμάτης ένταση και πάθος που είναι αποφασισμένη για όλα.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Τιμές εισιτηρίων:

20 ευρώ (Φοιτ.) 35- 45- 55 - 75 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Αγορά εισιτηρίων:

Στα τα΅εία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη)

Ο΅ήρου 8 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 16:00)

Τηλεφωνικά στο 210 7282333

Ηλεκτρονικά στο www.megaron.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |