ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Πτώχευση του εκδότη ζητούν οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή /

Πτώχευση του εκδότη ζητούν οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή



Δημοσιεύθηκε: 03.02.11 08:24
Αναβλήθηκε για τις 13 Απριλίου 2011 η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία έκδοσης "Απογευματινή Α.Ε". Την αναβολή ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα καθώς κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης του ίδιου του εκδότη, Κώστα Σαραντόπουλου. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι ο εκδότης είναι ο βασικός μέτοχος της off-shore εταιρείας η οποία κατέχει το 98% των μετοχών της εφημερίδας "Απογευματινή" και συνεπώς πτώχευση της "Απογευματινής", σημαίνει αυτομάτως και πτώχευση του ίδιου.
Η πρόεδρος του Δικαστηρίου έκρινε ότι είναι καταρχήν βάσιμος ο ισχυρισμός των εργαζομένων και αποφάσισε την συνεκδίκαση των δύο αιτήσεων στις 13 Απριλίου.
Παράλληλα, συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το αίτημα προσωρινής διαταγής της "Απογευματινής Α.Ε." με το οποίο ζητείται η προστασία της περιουσίας της εταιρείας από διώξεις από τους πιστωτές της και τους εργαζομένους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης. Στο δικαστήριο κατέθεσαν η διευθύντρια της εφημερίδας Γιώτα Αντωνοπούλου και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος.
Τελικά, το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, ενώ, η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδοθεί σε ένα μήνα. www.newscode.gr



http://www.newscode.gr/media/story/ptwcheysh-toy-ekdoth-zhtoyn-oi-ergazomenoi-sthn-apogeymatinh ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |