ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί /

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί



Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά το ναυάγιο στη συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία στην Αθήνα και τον Πειραιά και 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί, σε όλη την Ελλάδα.

Αποφάσισαν επίσης να παραμείνουν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, όπου βρίσκονται από την Τρίτη, να γίνει νέα συνεδρίαση των φορέων και στις 12.30 το μεσημέρι να δοθεί συνέντευξη τύπου.

Οι γιατροί του ΙΚΑ βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και αύριο.

«Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης δεν απέδωσε τίποτα θετικό, με τον κ. Λοβέρδο να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, αρνούμενος την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι εκρηκτικό και στην αυριανή σύσκεψη θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την 7μελή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων γιατρών, πρότεινε να γίνει συνάντηση σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν.

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Πάντως το υπουργείο Υγείας έλαβε απόφαση με την οποία ουσιαστικά παρακάμπτεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, καθώς οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος θα μπορούν να απευθύνονται από τη Δευτέρα σε ιατρεία και γιατρούς του Ταμείου του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι αμοιβές που τυχόν θα χρειαστεί να καταβάλουν οι ασθενείς θα καλύπτονται από το ΙΚΑ.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |