ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Προτάσεις εισαγγελέων για απονομή δικαιοσύνης /

Προτάσεις εισαγγελέων για απονομή δικαιοσύνης



Συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση των προανακριτικών τμημάτων των Εισαγγελιών και ειδικότερα για τις υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα, κατέθεσε Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη.

Η Ένωση προέβη στην ενέργεια αυτή, στο πλαίσιο της διατύπωσης τεκμηριωμένων και επεξεργασμένων προτάσεων σε θέματα που αφορούν την λειτουργία της Ποινικής Δικαιοσύνης και αφού έλαβε τις απόψεις των διευθυνόντων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Θεωρεί δε, ότι οι προτάσεις αυτές θα συμβάλλουν στην ταχεία και αποτελεσματική διεκπεραίωση των υποθέσεων και κυρίως αυτών που αφορούν τα οικονομικά εγκλήματα.

Ειδικότερα, η Ένωση για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κρίνει, ότι είναι αναγκαία:

1) Η απόσπαση τεσσάρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ως γενικών προανακριτικών υπαλλήλων και

2) Οκτώ οικονομολόγων με κατάρτιση και εμπειρία σε θέματα α) Λογιστικής και ελεγκτικής, β) Χρηματοοικονομικής, γ) Φοροτεχνικών εφαρμογών και δ) Οικονομικών υγείας.

Διευκρινίζει πάντως, ότι η επιστημονική κατάρτιση πρέπει να αποδεικνύεται από αντίστοιχες σπουδές Πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ η εμπειρία να καταδεικνύεται από 5ετή προϋπηρεσία.

Παράλληλα, για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητη η απόσπαση

1) Τριών γενικών προανακριτικών υπαλλήλων (αστυνομικών),

2) Δύο ειδικών προανακριτικών υπαλλήλων (Δ.Ο.Υ. και Τελωνείων) και 3) Ένα οικονομικό επιθεωρητή.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |