ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Πράσινη ζωή στην πόλη /

Πράσινη ζωή στην πόλη



Ξεκινά η υλοποίηση της «Πράσινης ζωής στην πόλη», στην Πεύκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός υπέγραψε τη σχετική σύμβαση και τα έργα ξεκινάνε στο τέλος Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου είναι η ακόλουθη:

«Ανάσα για ένα μεγάλο τμήμα της Πεύκης θα αποτελέσουν οι εκτεταμένες αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων που αρχίζουν στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η Δημοτική Αρχή υπό τον Δημήτρη Φωκιανό υλοποιώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προχωρά άμεσα σε πράξεις, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση του αστικού ιστού της περιοχής. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για την διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΗΡΟΔΟΤΟΣ» και στο τέλος Ιανουαρίου αρχίζουν οι εργασίες οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 8 μήνες. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ και το έργο καθυστέρησε αδικαιολόγητα λόγω της αναβλητικότητας (;) της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το πρόγραμμα «πράσινη ζωή» δόθηκε στους Δήμους της Β’ Αθήνας και ήδη έχει υλοποιηθεί σε δεκάδες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Μεταξύ αυτών , η Λυκόβρυση όπου βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης αν και είχε να αντιμετωπίσει πιο περίπλοκα προβλήματα με ενστάσεις και απαλλοτριώσεις

Οι εργασίες, που προβλέπεται να γίνουν, αφορούν κατασκευές πεζοδρομίων, θέσεων στάθμευσης οχημάτων, δικτύου χαμηλού δημοτικού φωτισμού, δενδροφυτεύσεων και αναπλάσεων τριών χώρων πράσινου και αναψυχής.

Τα έργα ανάπλασης θα γίνουν στους βασικότερους κοινόχρηστους χώρους της πόλης στους οποίους κινείται μεγάλος αριθμός πεζών .Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν σε τρεις περιοχές:

Στους πεζόδρομους Βάρναλη, Κύπρου, Βαλτετσίου καθώς και στο πεζοδρόμιο της οδού Π. Μελά, που περικλείουν την παιδική χαρά στο άλσος «Βαρβαρέσου».
Στην οδό Ελ. Βενιζέλου, που αποτελεί το ανατολικό όριο του δάσους «Μορέλλα»
Στην περιοχή, που περιλαμβάνει την πλατεία στο Ο.Τ. 484 επί της Λεωφ. Ειρήνης και τον πεζόδρομο της ανωνύμου οδού.»

Δικό μας το έργο, λέει ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Με ανακοίνωσή του ο τέως Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος κατηγορεί το Δημήτρη Φωκιανό ότι οικειοποιείται ένα δικό του έργο, το οποίο δεν έγινε εφικτό να ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά λόγω ενστάσεων και εκλογών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς», δήλωσε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, «που ένα από τα μεγάλα έργα πνοής που εξασφαλίσαμε στη διάρκεια της θητείας μας αρχίζει να υλοποιείται. Θα είμαστε πάντα ενεργοί και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο νέο δήμαρχο να κωλυσιεργήσει και να παίξει παιγνίδια σε βάρος των πολιτών της Πεύκης. Εμείς παραδώσαμε μια πόλη άψογη, καθαρή και λειτουργική και με προίκα έτοιμων έργων ύψους επάνω από 12 εκατομμυρίων ευρώ. Εμείς κάναμε στο ακέραιο το καθήκον μας προς τους πευκιώτες»ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |