ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Ο μεγάλος Βασίλης Μποτίνος θυμάται ... /

Ο μεγάλος Βασίλης Μποτίνος θυμάται ...



Ενας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Βολιώτης Βασίλης Μποτίνος. Πολλοί λένε πως αυτός ο τίτλος ανήκει σε άλλον Βασίλη, τον Χατζηπαναγή, όμως όσοι έχουν δει τον Μποτίνο να αγωνίζεται του βγάζουν το καπέλο και υποκλίνονται, όπως έκαναν και τότε οι αντίπαλες ομάδες. Ο παλαίμαχος άσσος του παρελθόντος βρέθηκε χθες σε τσιπουράδικο του Βόλου, προκειμένου να ξαναδεί φίλους του από το ποδόσφαιρο, μιας και όπως εξομολογήθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «παρέα με ποδοσφαιριστές στην Αθήνα δεν κάνω».
Στο Βόλο όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, μιας και εδώ συνάντησε ξανά πάνω από όλα καλούς φίλους και μετά συμπαίκτες. Καλούς όσο καλό ήταν και το ποτηράκι κρασί που συνόδευε την κουβέντα και τα καλαμπούρια με τους φίλους του Τάκη Συνετόπουλο, Αντώνη Παππά και Αποστόλη Ματζαφλέρη.
Φυσικά ο κ. Μποτίνος θα είναι παρών στο σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ολυμπιακό Πειραιώς: «Προβλέπω το παιχνίδι να τελειώσει ισόπαλο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έχω δει τον Ολυμπιακό Βόλου σε αρκετά παιχνίδια μέσω της τηλεόρασης Είδα το ματς με τον ΠΑΟΚ στο οποίο ο Βόλος έχασε με 0-3, αλλά αυτό δεν οφείλεται στην απόδοση των παικτών του αλλά σε μία διαιτησία κακή. Η συμπεριφορά του διαιτητή ήταν κακή έως αισχρή. Είδα και τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, στα οποία ο Ολυμπιακός παρουσίασε πάρα πολλά καλά στοιχεία». Όσον αφορά στην άλλη του μεγάλη αγάπη, την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο ίδιος είπε: «Μέχρι σήμερα δείχνει ότι έχει την καλύτερη ομάδα από όλες τις υπόλοιπες τις θεωρητικά μεγάλες, αλλά πιστεύω πως θα μπορούσε να έχει επενδύσει σε ποδοσφαιριστές ξένους που αγωνίζονται στην Ελλάδα και όχι σε παίκτες από το εξωτερικό, οι οποίοι και είναι άγνωστοι προς αυτόν. Παίκτες ξένοι όπως είναι οι Βιεϊρίνια ή ο Σκόκο».
Όσον αφορά στη συνέχεια του Ολυμπιακού Βόλου, σχολίασε: «Η φετινή πορεία της ομάδας είναι πραγματικά εξαιρετική. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια και φέτος έχει καταφέρει να στρέψει πάνω του τα βλέμματα αρκετές φορές. Βέβαια θα πρέπει να έχει διάρκεια και όχι να αποτελέσει διάττοντα κομήτη. Βέβαια με ένα παράγοντα όπως είναι ο Αχιλλέας Μπέος πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα κάνει «κοιλιά». Βέβαια τον ίδιο προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Εκείνον που ξέρω και θυμάμαι από ηλικία επτά ετών είναι ο πατέρας του ο Νίκος Μπέος, όταν ήταν μαραγκός στην γειτονιά μου στη Βάβουλα».

«Με τα παιδιά του Εθνικού»
Ο Βασίλης Μποτίνος ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την ομάδα του Εθνικού και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Βόλου πριν αυτός συγχωνευτεί και γίνει Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου με χρώματα κόκκινο και κίτρινο. Μπορεί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να γνωρίζονται δεκαετίες, όμως για τον Μποτίνο οι συμπαίκτες του παραμένουν παιδιά:«Στην Αθήνα όπου μένω δεν κάνω παρέα με ποδοσφαιριστές. Όταν έρχομαι όμως στον Βόλο βρίσκομαι με τα παιδιά του Εθνικού. Παίκτες όπως οι Ματζαφλέρης, Βογιατζάκης και Μπάμπης Κουτσουνίδης μου έμαθαν εκτός από το να σταθώ στην ομάδα στο ξεκίνημα να αγαπάω και την οικογένεια των Ποντίων μιας και αυτοί ήταν πρόσφυγες». Βέβαια μετά τη συγχώνευση ήρθα και πιο κοντά με τους Αντώνη Παππά, Λάκη Βλαχάβα και Τάκη Συνετόπουλο».

Η μεταγραφή στον Πειραιά
Στις 22 Ιουλίου του 1964 ήρθε η μεταγραφή του Βασίλη Μποτίνου από το Βόλο στον Πειραιά. Ο αέρινος τότε εξτρέμ με την εκπληκτική ντρίμπλα, το εξαιρετικό άλμα αλλά και την ευχέρεια στο σκοράρισμα ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φόρεσε τις φανέλες και των δύο Ολυμπιακών. «Σε εννέα χρόνια κατέκτησα τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα και στη συνέχεια ακολούθησε η περιπέτεια με το πόδι, η οποία πάντως είναι κάτι που με στεναχωρεί και δεν θέλω να θυμάμαι σήμερα, μια μέρα που είμαι ανάμεσα σε φίλους».
Πλέον ο κ. Μποτίνος ζει στην Αθήνα όπου και έχει μία κόρη: «Με εντολή του κ. Κόκκαλη η κόρη μου τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται στην ΠΑΕ του Ολυμπιακού και είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αναφερθεί. Με εντολή του ίδιου η κόρη μου βρίσκεται στην οικογένεια του Ολυμπιακού και είναι κάτι που δεν μπορώ να αγνοήσω».
Ο ίδιος πάντως το παραδέχεται «Ήμουν θεαματικός παίκτης και ίσως γι’ αυτό να με θυμάται ο κόσμος. Τότε που γεννήθηκα θυμάμαι τον εαυτό μου με μία μπάλα στα πόδια. Ήταν λαστιχένια, αλλά ποτέ δεν την άφηνα. Μετά από τους πρώτους έξι μήνες άρχισα να μαθαίνω. Έχουν βγει βέβαια και άλλοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς είναι και τώρα μπροστά μας και είναι ο Τάκης Συνετόπουλος. Ήξερε μπάλα παρότι αμυντικός, τεχνίτης καλός στο ψηλό παιχνίδι αλλά και γρήγορος. Δεν μπορούμε βέβαια να παραλείψουμε και τον Τζίνη. Πλέον δεν υπάρχουν μπαλαδόροι. Δεν βλέπουμε την Ολλανδία, τη Βραζιλία ή την Αργεντινή που είχαμε αγαπήσει. Μεγάλη ομάδα πάντως τώρα είναι η Ισπανία. Έχει παίκτες που παίζουν για το σύνολο, αλλά μπορούν να σταθούν και ατομικά. Για να πετύχεις πάντως θα πρέπει να γεννιέσαι με την μπάλα».
Στο τέλος πάντως την συνομιλίας την ατάκα την πέταξε ο Τάκης Συνετόπουλος, σκορπίζοντας άφθονο γέλιο: «Μαζέψτε τα άδεια 25αρια μη μας βλέπει και ο κόσμος. Αθλητές είμαστε». ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |