ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Στη Θεσσαλονίκη για 30 ευρώ! /

Στη Θεσσαλονίκη για 30 ευρώ!



Υποχρεούνται να ταξιδέψουν… διακόσια χιλιόμετρα για να πάρουν επιστροφή 30 και 40 ευρώ… από ιατρικές δαπάνες. Λάστιχο έχουν γίνει οι συνταξιούχοι και οι σιδηροδρομικοί του ΟΣΕ στο Βόλο προκειμένου να εισπράξουν τη συμμετοχή που κατέβαλαν για την αγορά φαρμάκων.
Το πρόβλημα ξεκίνησε το τελευταίο 20ήμερο, όταν ο ΟΣΕ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Σιδηρόδρομου και του διαχωρισμού των εταιριών του, οι διοικήσεις ανά εταιρία αποφάσισαν την διακοπή πληρωμής των ιατρικών δαπανών από τους κατά τόπους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς.
Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα ανείπωτη ταλαιπωρία για δεκάδες σιδηροδρομικούς, που για να διευθετήσουν τις συναλλαγές τους θα πρέπει να χάσουν ένα μεροκάματο ή, εάν είναι συνταξιούχοι, να κάνουν «ημερήσια εκδρομή» στη συμπρωτεύουσα.
Παλαιότερα ανάλογη υπηρεσία λειτουργούσε και στο Βόλο, ωστόσο καταργήθηκε εξαιτίας έλλειψης προσωπικού και της επιλογής του ΟΣΕ να προχωρήσει σε διάφορες περικοπές. Τα μόνα πλέον τμήματα για ιατρικές δαπάνες που λειτουργούν ανήκουν στα παραρτήματα του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Βολιώτης συνταξιούχος του Σιδηροδρόμου δοκίμασε την πικρή εμπειρία μόλις πριν από μία εβδομάδα όταν επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ενημερωθεί. Τον πληροφόρησαν ορθά - κοφτά ότι ελλείψει σχετικών κονδυλίων, η κοντινότερη υπηρεσία του ΟΣΕ που θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά ήταν στη Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή που υπολόγιζε να πάρει πίσω ως επιστροφή ο συνταξιούχος ανέρχεται στα 30 ευρώ, οπότε το ξανασκέφτηκε και εγκατέλειψε την προσπάθεια, αφού το ταξίδι… μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα του κόστιζε πολύ περισσότερα, μιας και υπολόγισε καύσιμα και διόδια… και τα «κόμιστρα» ήταν σχεδόν απαγορευτικά.
«Έτσι όπως λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις θα παρακαλάμε νύχτα μέρα να μην πάθουμε το παραμικρό, γιατί τότε και από την τσέπη μας είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε. Δεν είναι δυνατόν να απαιτούν από εμάς να ταξιδέψουμε 200 χιλιόμετρα για να εισπράξουμε 20 και 30 ευρώ για ιατρικές δαπάνες. Είναι απάνθρωπο» επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μ.Γ., που πριν από μία εβδομάδα «ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο» με την ταλαιπωρία των υπηρεσιών.
Για την κατάργηση του συγκεκριμένου τμήματος στη γειτονική Λάρισα κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και στο Υπουργείο Υποδομών η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |