ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Ουρές και ταλαιπωρία έξω από τα φαρμακεία /

Ουρές και ταλαιπωρία έξω από τα φαρμακεία



Μεγάλες ουρές και έντονος εκνευρισμός επικράτησαν σήμερα στα κεντρικά φαρμακεία της Αθήνας και στα 16 διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία του Πειραιά, λόγω της 48ωρης απεργίας των Πειραιωτών φαρμακοποιών, οι οποίοι διεκδικούν τη διόρθωση επίμαχων άρθρων στο νομοσχέδιο, που προωθεί το υπουργείο Υγείας για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι αναγκάστηκαν και σήμερα να απευθυνθούν στα φαρμακεία της Αθήνας -σε πολλά από τα οποία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο- προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για την επικρατούσα κατάσταση.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί προτίθενται να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και έχουν ήδη εξαγγείλει τριήμερη πανελλαδική απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους από τα διημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία της χώρας, ωστόσο, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, οι φαρμακοποιοί - μέλη του Συλλόγου δε θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΕΤΑΠ - ΔΕΗ ΤΣΑΥ και του Ταμείου των Συμβολαιογράφων, καθώς δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς, εδώ και πέντε μήνες.

Την Παρασκευή ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε σαφές στην ολομέλεια της Βουλής ότι εάν προκύψει τέτοιο θέμα, θα αντιμετωπιστεί από τα δημόσια νοσοκομεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δε θέλουμε τη σύγκρουση. Δε θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν (σσ. οι επαγγελματίες του κλάδου) να μη χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ο υπεύθυνος του τομέαρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εάν η κυβέρνηση έχει σκοπό να μεταβάλει τα νοσοκομειακά φαρμακεία σε απεργοσπαστικό μηχανισμό, καλό θα είναι να θυμηθεί ότι εκθέτει σε κατάρρευση το νοσοκομειακό φαρμακευτικό δίκτυο». Εξάλλου, φαρμακοποιοί των δημόσιων νοσοκομείων εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι τα αποθέματα ενδεχομένως να μην επαρκέσουν για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων, ενώ σημειώνεται ότι έχουν ήδη παρατηρηθεί ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων σε ορισμένα φαρμακεία, λόγω της αυξημένης ζήτησης.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |