ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Αγγίζει Ιγκλέσιας η ΑΕΚ /

Αγγίζει Ιγκλέσιας η ΑΕΚ



Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ματίας Ιγκλέσιας από τη Λάρισα βρίσκεται η ΑΕΚ. Η βαριά ήττα με σκορ 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου το Σάββατο φανέρωσε την ανάγκη για ενίσχυση της «Ένωσης», ειδικότερα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου και για το λόγο αυτό οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να κινηθούν άμεσα για να τελειώσουν τη μεταγραφή.

Ο μάνατζερ του μέσου της ΑΕΛ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον «Δικέφαλο», αλλά λόγω της δυσχερούς βαθμολογικής θέσης στην οποία βρίσκονται οι «βυσσινί» έχει κάνει τις δύο πλευρές να κινούνται σε χαμηλούς τόνους. Ο Αργεντινός χαφ, αν τελικώς υποβιβαστεί η ομάδα της Θεσσαλίας θα μείνει αυτομάτως ελεύθερος, οπότε τα μόνα χρήματα που θα κληθεί να ξοδέψει η ΑΕΚ, θα είναι αυτά του τριετούς συμβολαίου που έχει προσφέρει. Όλα δείχνουν πως η μεταγραφή πάει προς το καλοκαίρι, αφού πολύ δύσκολα θα τον αφήσει η Λάρισα να μετακομίσει στην Αθήνα τον Ιανουάριο.

Εκτός του Μίτσελ, δεν έχει αποκτηθεί άλλος παίκτης και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ζητήσει έναν ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός, μετά το απρόοπτο με τον Φιόλουσον, ο οποίος τελικά δεν θα έρθει στην Ελλάδα, έχει στρέψει την προσοχή του και σε περιπτώσεις αμυντικών, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν προκριθούν λύσεις παικτών που έχουν μείνει στην αναμονή μέχρι στιγμής.

Στις προσπάθειες αυτές μεγάλη αναμένεται να είναι η συμβολή του Σταύρου Αδαμίδη, αφού όπως τόνισε και ο τεχνικός της «Ένωσης», μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ο πρόεδρος είναι στο εξωτερικό για να φέρουμε έσοδα και να κάνουμε μεταγραφές. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιους αρέσει ή όχι o πρόεδρος, αλλά σκοτώνεται στη δουλειά για να μας βοηθήσει».

«Κόπηκε» το ρεπό

Στη λήψη δραστικών μέτρων, για να ταρακουνήσει τους ποδοσφαιριστές του, προχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος «έκοψε» το κυριακάτικο ρεπό που είχε τάξει στους παίκτες της ΑΕΚ, κυρίως επειδή θέλει να τους μιλήσει για όσα συνέβησαν με τους Βολιώτες. Ο Ισπανός τεχνικός είδε κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, κυρίως την έλλειψη πάθους, τα οποία θέλει να επισημάνει.

Ο Τραϊανός Δέλλας υπέστη κάκωση στον αριστερό δικέφαλο και η συμμετοχή του στο επόμενο αγώνα, κόντρα στην Skoda Ξάνθη, για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θα κριθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αμφίβολος είναι επίσης και ο Αργυρίου, ο οποίος υπέστη διάταση στη δεξιά ποδοκνημική.

Η πιο βαριά ήττα

Την ευρύτερη ήττα, από καταβολής ’ Εθνικής, μετά το 1-5 από τον Ολυμπιακό Πειραιώς στις 26 Νοεμβρίου 1972, συνιστά το 4-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου. Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 0-4, μια και ο Παναθηναϊκός την έχει νικήσει μέχρι με τρία γκολ διαφορά, αλλά τρεις φορές: το 1961-62 με 4-1, το 1986-87 με 3-0 και το 2006-07 πάλι με 4-1. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλο «διπλό» με περισσότερα από δύο γκολ διαφορά, πέρα από το 5-1 του 1972-73 και ακόμα και ο ΠΑΟΚ κατάφερε μόνο μία φορά να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ. Το 1982-83, όταν επικράτησε με 3-1 σε ματς που δεν διεξήχθη στην Αθήνα, αλλά στην Κόρινθο, λόγω τιμωρίας της «Ένωσης».

Από όλες τις υπόλοιπες ομάδες μόνο ο Ηρακλής (3-1 το 1982-83) και ο Ιωνικός (2-0 το 1997-98) έχουν νικήσει στην έδρα της ΑΕΚ με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ! Αυτό και μόνο καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος μέχρι χθες δεν είχε πάρει ούτε ισοπαλία σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες με αντίπαλο τον «Δικέφαλο» στην Α' Εθνική!

πηγή: sport-fm.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |