ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Οι προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας /

Οι προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας



Στην ανάληψη τριών πρωτοβουλιών, με συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς, είτε στην Πάτρα- ύστερα από πρόσκληση που θα τους απευθυνθεί- είτε στην Αθήνα, με σκοπό να συζητηθούν κορυφαίες διεκδικήσεις και προτεραιότητες της Δυτικής Ελλάδας, κατέτεινε η σημερινή πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με τους βουλευτές που εκλέγονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

«Θα σεβαστούμε τις διαφορετικές ταυτότητες των Περιφερειακών Ενοτήτων αλλά χωρίς διακρίσεις που οδηγούν σε αδικίες. Εμείς μιλάμε για πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και για Περιφερειάρχη όλων των πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι είναι αναγκαίο η φωνή της Περιφέρειας να φτάνει ισχυρή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αυτός είναι ο λόγος που ζητά την συνδρομή και συνεργασία των βουλευτών. Θέτοντας την ατζέντα της συνάντησης υπογράμμισε ότι μια πρώτη προτεραιότητα είναι η επαναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ και η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που ν’ απαντά στις ανάγκες αλλά και στις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, πέραν των άλλων, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι αταλάντευτη προοπτική είναι η προώθηση του Αυτοκινητοδρομίου μέσω του αναπτυξιακού νόμου, η Ολυμπία Οδός και τα υπόλοιπα μεγάλα έργα υποδομής. Ειδικά για την Ολυμπία Οδό ανέφερε ότι «δεν θέλω καν να σκεφθώ ότι ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει».

Για την Αιτωλοακαρνανία επέμεινε ότι βάρος θα πρέπει να δοθεί στην Ιόνια Οδό, στη σύνδεση του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό αλλά και στην διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής.

Για την Ηλεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης Πυρόπληκτων Περιοχών αλλά και σε άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές, στη συντριπτική τους πλειονότητα, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του κ. Κατσιφάρα και σημείωσαν την ανάγκη συντεταγμένων πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων ώστε να προωθούνται υποδομές και παρεμβάσεις απαραίτητες για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |