ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Τα εργασιακά στην ατζέντα της Κομισιόν /

Τα εργασιακά στην ατζέντα της Κομισιόν



Στην Αθήνα θα έρθει κλιμάκιο της Κομισιόν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου για να εξετάσει την εγκυρότητα των όσων ακούγονται περί μη ανταπόκρισης της χώρας μας σε αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νεα, επιχειρησιακές συμβάσεις, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, εξυγίανση των ζη΅ιογόνων ΔΕΚΟ και κρατικών τραπεζών βρίσκονται στην ατζέντα των εκπροσώπων της Κομισιόν.

Η Ελλάδα θεωρείται από τις Βρυξέλλες ως μια από τις χώρες με δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να πάρει τα ανάλογα μέτρα.

Με την επίσκεψη των εκπροσώπων της Κομισιόν στόχος είναι η επιβολή πολιτικής που προορίζεται για τα κράτη της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα εργασιακά θα επανέλθουν στις συζητήσεις και κυρίως το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων ενώ θα υπάρξει πίεση για την επιβολή τους.

Στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, η Κομισιόν ισχυρίζεται πως η ανεργία θα μειωθεί και θα σημειωθεί ανάπτυξη με την μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά. Υπάρχει η πρόταση από πλευρά της Κομισιόν για μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα μέτρο που σε συνάρτηση με άλλα θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 1%.

Το ίδιο υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω έκθεσης που αναφέρει ότι η μείωση της ανεργίας μπορεί να επιτευχθεί με τη μείωση μισθών-ωρών εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα θα δείξει τη δυσαρέσκειά της για τις καθυστερήσεις όπως στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελ΅άτων και στην εφαρ΅ογή του ενιαίου ΅ισθολογίου.

Όπως προαναφέρθηκε, θα συζητηθεί ξανά το θέμα των ζημιογόνων ΔΕΚΟ με την κυβέρνηση να υποχρεούται το επόμενο διάστημα να καταθέσει το υπόμνημά της για το 2012-2014. Από την πλευρά της, η Κομισιόν ζητά αύξηση στα έσοδά τους και «μαχαίρι» στα έξοδα ενώ θα ζητήσει σχέδιο για το ποιες από αυτές θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν. ΠΗΓΗ :cosmo.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |