ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης /

Πρόωρες εκλογές βλέπει ο Γ. Καρατζαφέρης



Σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο πρόωρων έχει θέσει τον κομματικό μηχανισμό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο ίδιος όπως υποστηρίζει στις δημόσιες αλλά και τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, θεωρεί το επόμενο διάστημα εξαιρετικά κρίσιμο για όλα τα θέματα, καθώς όπως επισημαίνει, πολλά θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με πηγή του ΛΑ.Ο.Σ. ο πρόεδρος του κόμματος εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «θα μπει στον πειρασμό να στήσει πρόωρες κάλπες που θα γίνουν με λίστα». Και, κατά την ίδια πηγή, στηρίζει αυτή την εκτίμηση σε τρία στοιχεία τα οποία στο ΛΑΟΣ θεωρούν περίπου δεδομένα. Πρώτον, στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Δεύτερον στη μείωση του επιτοκίου δανεισμού από 5,2% στο 4,6% ή στο 4,5%. Και, τρίτον, στην τελική έγκριση για την έκδοση ευρωομολόγου.

Όπως εξηγεί η ίδια πηγή, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, δηλαδή μια αναπάντεχη εξέλιξη ή κακό χειρισμό από πλευρά κυβέρνησης, τα τρία αυτά «προικιά», όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Καρατζαφέρης σε συνεργάτες του, ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει ήδη εξασφαλισμένα.

Περιοδείες

Ο κ. Καρατζαφέρης, θα περιοδεύσει στην Πελοπόννησο μέσα στον Ιανουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο θα επισκεφθεί τα Ιόνια Νησιά. Ο ίδιος, εξάλλου, αποδίδει μεγάλη σημασία στις δυο «εκδηλώσεις μνήμης για τα Ίμια» που θα γίνουν στις 30 και 31 Ιανουαρίου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται και η «γενέθλιος γη του ΛΑ.Ο.Σ.», αφού, από εκεί ξεκίνησε το κόμμα στις 14 Φεβρουαρίου του 2001, και στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια των διοργανωτών, πορεία διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μετέβη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής του κόμματός του στη συμπρωτεύουσα, και, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ζήτησε να βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου ο ΛΑ.Ο.Σ. να μην αιφνιδιαστεί από πιθανές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο της γενικότερης του προετοιμασίας, ο κ. Καρατζαφέρης θα προωθήσει και την ανανέωση του κόμματος, ενώ σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης θα αναδείξει τα θέματα της λαθρομετανάστευσης, της οικονομίας, της Siemens και της εξωτερικής πολιτικής, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική.

Οι εντολές που έχει δώσει στους επιτελείς του αλλά και στους κατά τόπους επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού είναι να προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κόμμα, για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Προς τούτο ο κ. Καρατζαφέρης έχει ζητήσει προτάσεις από συνεργάτες του για ονόματα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, ενώ και ο ίδιος, όπως λένε πηγές του κόμματος, θα βολιδοσκοπήσει άτομα καταξιωμένα στους επαγγελματικούς χώρους τους και τις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. επισημαίνουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα δείξει την ίδια πυγμή που έδειξε με την πρόσφατη απομάκρυνση του στελέχους που ενεπλάκη σε επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ είναι να μην δοθεί το δικαίωμα σε αντιπάλους του να χαρακτηρίσουν το κόμμα του ακραίο, ή ότι ανέχεται τις ακρότητες.

Από την πλευρά τους στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι οι θέσεις που εξέφραζε κάποτε ο ΛΑΟΣ για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και χαρακτηρίζονταν τότε ακραίες, σήμερα υιοθετούνται, όπως υποστηρίζουν, από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων «καθώς και την πλειοψηφία του λαού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της περασμένης εβδομάδας».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |