ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Παπανδρέου: Η αγορά δεν είναι ούτε διάβολος ούτε θεός /

Παπανδρέου: Η αγορά δεν είναι ούτε διάβολος ούτε θεός



Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για την Ευρώπη και το ρόλο της στην ελληνική δημοσιονομική κρίση έστειλε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνάντηση του Euro50 Group, που γίνεται στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε στην πρότασή του για τη δημιουργία ευρωομολόγου και επιβολής φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τονίζοντας ότι η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη πρέπει να είναι ευρωπαϊκή.

Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι τελικά οι προτάσεις αυτές θα υιοθετηθούν και πως υπάρχει ήδη αυξανόμενη υποστήριξη στις προτάσεις του, ενώ εξήρε τη συμμετοχή σ' αυτές και του αείμνηστου ιταλού συμβούλου του, Τομάσο Σιόπα.

«Η αγορά δεν είναι ούτε διάβολος ούτε θεός», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσθεσε ειδικά για την Ελλάδα ότι «χτίζουμε κάτι διαφορετικό και καλύτερο για τους Έλληνες. Το ίδιο τώρα οφείλει να πράξει και η Ευρώπη», ενώ επανέλαβε ότι «βλέπουμε την κρίση ως ευκαιρία». Αναφέρθηκε τέλος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, όπως είπε, που δόθηκε το πράσινο φως από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |