ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Το σχόλιο του Τάσου Μαγουλά για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε /

Το σχόλιο του Τάσου Μαγουλά για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε



Αν ο Πέτζα ερχόταν.... Όχι μόνο αυτός, οποιοσδήποτε αξιόπιστος γκαρντ/φόργουορντ. Δεν έγινε ξαφνικά ομάδα της σειράς ο Ολυμπιακός, ούτε διαλύθηκε από τον ενθουσιασμό της νίκης επί του Παναθηναϊκού. Ο Τάσος Μαγουλάς σχολιάζει την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε. Δείτε τα highlights του αγώνα και το Top-10 της αγωνιστικής. (videos)



Για 20 λεπτά ο Ολυμπιακός είχε σπουδαία λύση στο πρόβλημα που μπορεί να του κοστίσει μία χρονιά. Οι Ράπτορς συμφώνησαν με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς για να λυθεί το συμβόλαιό του και ο ελληνοποιημένος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μόνο που το θέμα δεν πρόλαβε να πάρει την έκταση που θα θέλαμε καθώς μέσα σε 60 λεπτά οι Μάβερικς διέρρευσαν στον Τύπο ότι συμφώνησαν με τον Πέτζα να συνεχίσει εκεί την καριέρα του τουλάχιστον έως το τέλος της χρονιάς.
Δεν χρειάζεται να πλατιάσουμε για όσα συνέβησαν την Πέμπτη στο ΣΕΦ. Με εξαίρεση την σχεδόν ανεξήγητη κατάρρευση στο τελευταίο πεντάλεπτο, μέχρι αυτό το σημείο ήταν μία ακόμα βραδιά για τον Ολυμπιακό όπου εμφανίζονταν οι αδυναμίες, για την ακρίβεια η μία, που δεν κόστιζαν όσο κρατούσε η άμυνα και ο Σπανούλης σκόραρε.
Ο Ολυμπιακός στο τέλος διαλύθηκε από την αλόγιστη σπατάλη προσπαθειών του Τεόντοσιτς και τον προφανή εκνευρισμό των υπολοίπων για τον Σέρβο που τελείωσε τον αγώνα με 1/10 τρίποντα. Μέχρι το 33 τίποτε δεν προμήνυε ακόμα και την αδυναμία να κρατηθεί η διαφορά σε ύψη λογικά με αποτέλεσμα το -14 να υποχρεώνει τους "ερυθρόλευκους" για το 5/5 αν θέλουν να τερματίσουν πρώτοι. Τίποτε λιγότερο, ελπίζοντας πως η Φενέρ θα ηττηθεί σε κάποια έδρα.
Μπορεί; Αν ο Πέτζα ερχόταν....Όχι μόνο αυτός, οποιοσδήποτε αξιόπιστος γκαρντ/φόργουορντ. Δεν έγινε ξαφνικά ομάδα της σειράς ο Ολυμπιακός ούτε διαλύθηκε από τον ενθουσιασμό της νίκης επί του Παναθηναϊκού. Βρήκε απέναντί έναν αντίπαλο κι έναν προπονητή ο οποίος σχεδίασε τα πλάνα του με έμφαση στο να δώσει σουτ και να κλείσει την ρακέτα για τους ψηλούς και τον Σπανούλη.
Παράλληλα η Φενέρ λειτούργησε όπως οι "αιώνιοι" πέρυσι, διαθέτοντας πολλές λύσεις και ρίχνοντας ως ύστατη εφεδρεία, που πήραν και τον αγώνα, τους Σον Μέι(από το ΝΒΑ) και Γιασικεβίτσιους. Ο Σάρας έκανε το εύθραυστο +5, +8 ουσιαστικά δίνοντας αυτό που έλειπε στους Τούρκους, τον αέρα νίκης τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.
Ο Τεόντοσιτς πήγε να τον μιμηθεί, άλλα τα μάτια του λαγού, επί του παρόντος, και άλλα της κουκουβάγιας.
Οι "ερυθρόλευκοι", όπως τονίζαμε ακόμα και στην νίκη επί του Παναθηναϊκού, όσο δεν διαθέτουν στην πεντάδα έναν παίκτη να πάρει σουτ, να ανοίξει τις άμυνες, πολύ λαϊκά, να ξεμπουκώσει τους πλέι μέικερ, θα εμφανίζει την ίδια εικόνα αστάθειας. Μπορεί να τα σαρώσει όλα, μπορεί όμως να μείνει σε σποραδικές μεγάλες νίκες.
Άγνωστο αν θα γίνει η δαπάνη, αφού ήδη διαθέτουν μαζί με τον Παναθηναϊκό τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην Ευρώπη.
Αυτό που, παράλληλα, βίωσε ο Ολυμπιακός ήταν τα μεθεόρτια της επιτυχίας στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ο αποκλεισμός του Βασιλόπουλου από την 12αδα, απέναντι σε μία ομάδα με ψηλά γκαρντ και αποτελεσματικά φόργουορντ όπως ο Μάρκο Τόμας. Η χρησιμοποίηση του Πελεκάνου σίγουρα δεν βοήθησε, ενώ ο Κέσελι, τραυματίας ων, δεν χρησιμοποιήθηκε.
Αποδεικνύεται πόσο πολύτιμος είναι ο Μπορούσης γι αυτή την ομάδα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ενώ πήγε στράφι το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Παπαλουκά. Είναι επίσης παράδοξο για τον Ντούντα, ότι μετά από συνεχόμενους αγώνας, για πρώτη φορά δεν έδωσε χρόνο σε σχήμα με έναν πλέι μέικερ από την στιγμή που ο Χαλπερίν έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός παίζει σε κάθε αγώνα όλη την ευρωπαϊκή του χρονιά κάτι που αποτελεί το καλύτερο τεστ για μία ομάδα η οποία ακόμα και τώρα ψάχνει να βρει τον ρυθμό της. Κτίζει τον χαρακτήρα της.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το βράδυ παίζουν οι Helloween στην Αθήνα, το μεγαλύτερο μέταλ συγκρότημα των ημερών μας (άποψη απολύτως αντικειμενική). Όσοι θέλετε, θέλουμε, να ζήσετε ατμόσφαιρα πραγματικής ροκ συναυλίας, προσέλθετε. Οι υπόλοιποι μπορείτε να περιμένετε τους Bon Jovi(γκρουπάρα σίγουρα)δίπλα στην Βανδή, τον Ψινάκη, τον Λάκη Γαβαλά, τον Ντέμη Νικολαϊδη και τους... λογιστές τους. Happy, happy Helloween. ΠΗΓΗ :cosmo.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |