ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Προσωρινά κρατούμενοι οι 4 - Μυστήριο με τη Γερμανία /

Προσωρινά κρατούμενοι οι 4 - Μυστήριο με τη Γερμανία



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή του Βύρωνα. Την ίδια στιγμή, μυστήριο επικρατεί με την 27χρονη Γερμανίδα, αφού οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας διαψεύδουν την ΕΛΑΣ.




Σχετικά links
Συλλήψεις μελών των Πυρήνων
Στον ανακριτή 4 ύποπτοι για συμμετοχή στους Πυρήνες
Ταυτοποίηση των συλληφθέντων για τρομοκρατία
Προθεσμία για τους 5 των Πυρήνων της Φωτιάς
Με σύλληψη Γερμανίδας "μπλέκει το κουβάρι" για τους Πυρήνες
Ετοίμαζαν χτυπήματα-Βρέθηκε προκήρυξη
Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν το μεσημέρι - κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της Επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έντισον.

Η Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει τότε εντάλματα σύλληψης εναντίον των τεσσάρων κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε έκρηξη. Κι αυτό διότι φέρονται ότι παρακολουθούσαν μέρες πριν την επίθεση το χώρο της επίθεσης. Μετά, δε, την επίθεση είχαν χαθεί τα ίχνη τους.

Οι κατηγορούμενοι -τρεις 23χρονοι κι ένας 21χρονος- αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

Όπως έγινε γνωστό, οι νεαροί ρωτήθηκαν μόνο για τις πράξεις που τους αποδίδονται σχετικά με την επίθεση στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά την απολογίες τους, που ολοκληρώθηκαν περί τις 5.30 το απόγευμα, κι έπειτα από 2ωρη προθεσμία που ζήτησαν αρχικά για να συνομιλήσουν με τον συνήγορό τους και να χαράξουν την υπερασπιστική τους γραμμή, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε κλούβα της Αστυνομίας κι επέστρεψαν στην Αθήνα όπου τη Δευτέρα θα απολογηθούν στον ανακριτή Αθηνών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Λάθος οι πληροφορίες της ΕΛΑΣ για τη γερμανίδα;

Η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε το Σάββατο (15/1)ότι η νεαρή Γερμανίδα που συνελήφθη στην Ελλάδα δεν είναι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ελληνική αστυνομία, η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF).

«Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα που έχει συλληφθεί δεν είναι η κόρη της πρώην τρομοκράτισσας της RAF, Μπάρμπαρα Μέγιερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας, η οποία εδρεύει στην Καρλσρούη.

Ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως ο Βόλφγκανγκ Μέγιερ, αναφέροντας ότι είναι πατέρας της νεαρής Γερμανίδας, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο, μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι η κόρη του δεν έχει κανέναν οικογενειακό δεσμό με την Μπάρμπαρα Μέγιερ.

Η ελληνική αστυνομία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή την σύλληψη μιας 27χρονης Γερμανίδας, μετά τις συλλήψεις τεσσάρων Ελλήνων την Πέμπτη για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ακόμη, η ελληνική αστυνομία είχε διαβεβαιώσει ότι η Γερμανίδα είναι η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία καταζητείτο παλαιότερα από την γερμανική αστυνομία για τις σχέσεις της με την τρομοκρατική οργάνωση RAF, μέχρι που σταμάτησαν οι έρευνες το 2000. ΠΗΓΗ :cosmo.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |