ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Εκπτώσεις... με άδεια καταστήματα /

Εκπτώσεις... με άδεια καταστήματα



Άδειοι εμπορικοί δρόμοι, άδεια -στην πλειοψηφία τους- τα εμπορικά καταστήματα. Και παρά το γεγονός ότι αύριο αρχίζουν και επισήμως οι εκπτώσεις (αφού οι προσφορές γίνονταν από τον περασμένο Δεκέμβρη) οι καταστηματάρχες βγάζουν κραυγές απόγνωσης.



Η κυρία Αγγελική έχει κατάστημα στην οδό Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας. Πουλάει όσο όσο αλλά ο κόσμος δεν μπαίνει, όπως λέει στο newsbeast.gr, στο μαγαζί της. «Δείτε και μόνοι σας τους άδειους δρόμους. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ψωνίσει. Βλέπετε ότι πουλάμε μπλούζες ακόμη και με 5 ευρώ αλλά όπως αντιλαμβάνεστε κάποιοι δεν έχουν να διαθέσουν ούτε αυτά τα χρήματα».



Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των περισσότερων καταστηματαρχών αλλά εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παρά μόνο να μειώσουν τις τιμές για να προσελκύσουν κόσμο. Κάτι που κάνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό.



Η 27χρονη Μαριάννα έχει ανοίξει κατάστημα με χάντρες και κοσμήματα στην οδό Αγίου Μάρκου. Πουλάει κολιέ και βραχιόλια σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά ο κόσμος δεν κάνει, όπως τονίζει, ούτε καν τον κόπο να μπει στο μαγαζί της. «Δεν έχω κόψει ούτε μία απόδειξη από τις εννέα το πρωί που άνοιξα. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μην αναγκαστώ να κλείσω το μαγαζί μου; Δεν υπάρχει λόγος να το κρατάω ανοιχτό αφού δεν θα έχω ούτε το ενοίκιο να πληρώσω σε λίγο καιρό».

Και το ότι ο κόσμος δεν μπαίνει στα μαγαζιά αποδεικνύει τους λόγους που υπάρχουν πολλές επιγραφές με τη λέξη: «Ενοικιάζεται».



Οι καταστηματάρχες πάντως εξηγούν ότι ακόμη και στις εκπτώσεις που αρχίζουν αύριο, η κατάσταση δεν θα αλλάξει και πολύ. «Τα προβλήματα με τις πωλήσεις που είχαμε δεν θα βελτιωθούν. Απλώς θα έρθει λίγος κόσμος να ψωνίσει. Ο τζίρος μας όμως θα είναι πολύ πιο χαμηλός σε σχέση με πέρυσι».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |