ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Καθαρό το εννιάρι, αναμονή για Καλάζνικοφ /

Καθαρό το εννιάρι, αναμονή για Καλάζνικοφ



Δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια το "εννιάρι" που βρέθηκε στο σπίτι στο Βύρωνα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα στο Βύρωνα και το άλλο στον Ταύρο, στα τέλη Οκτωβρίου 2010, λίγες μέρες μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους από τον ανακριτή της Θεσσαλονίκης για συνέργια στην εμπρηστική επίθεση με στόχο οχήματα της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές τα διαμερίσματα νοικιάστηκαν με στοιχεία που υπάρχουν σε πλαστές ταυτότητες από αυτές που βρέθηκαν στο σπίτι του Βύρωνα, για μικρό χρονικό διάστημα και επρόκειτο να ξενοικιαστούν στο τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Οι ενοικιαστές εμφανίστηκαν ως φοιτητές. Εκτός των άλλων στο διαμέρισμα του Βύρωνα βρέθηκε και χρηματικό ποσό που κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέρχεται περίπου στις 7.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την εκδοχή οι συλληφθέντες στο Βύρωνα και στον Ταύρο να σχετίζονται με προετοιμασία ένοπλης επίθεσης ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", που αρχίζει τη Δευτέρα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα στην έρευνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. ΠΗΓΗ : Nooz.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |