ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Πρόσκληση σε διάλογο για τα ΜΜΜ /

Πρόσκληση σε διάλογο για τα ΜΜΜ



Θετικά απαντούν οι συνδικαλιστές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πρόσκληση Ρέππα να προσέλθουν σε διάλογο και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, με αφορμή την ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Ρέππας τονίζει ότι "η κυβέρνηση αναλαμβάνει την αναγκαία και χρήσιμη πρωτοβουλία για τη μεταρρύθμιση των αστικών συγκοινωνιών (...), η διαδικασία αυτή απαιτεί τη συνεργασία όλων".

Επαναλαμβάνει δε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιακών φορέων και περιφρουρεί το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των εργαζομένων. "Ο σκοπός είναι κοινός, κοινή είναι και η ευθύνη", καταλήγει η δήλωση.


"Μετωπική" στη Βουλή για τις αστικές συγκοινωνίες



Χωρίς συγκοινωνίες η πρωτεύουσα, καθώς οι συνδικαλιστές σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ και λεωφορεία αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στην 24ωρη απεργία, παρά το γεγονός ότι αυτή κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο.



Θετικοί στην πρόταση Ρέππα για διάλογο

Αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο φέρονται οι συνδικαλιστές των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, ήδη οι συνδικαλιστές στα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

Πάντως, κατά την πορεία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Αθήνας, το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν να "ανακληθεί το νομοσχέδιο εδώ και τώρα".

Το ζητούμενο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, είναι η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στο διάλογο, καθώς "δεν είναι μόνο τα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, αφού έχουν ήδη προηγηθεί και άλλες ρυθμίσεις, όπως μειώσεις μισθών, κατάργηση των δώρων και άλλα".

Στο μεταξύ, την Παρασκευή συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων, μέσα από το τοπίο που διαμορφώνεται με τις συνεχείς δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες, και τις προειδοποιήσεις της ηγεσίας του υπουργείου ΥΜΔ ότι οι παραβάτες θα υποστούν πειθαρχικές και άλλες κυρώσεις.

Οι συνδικαλιστές, πάντως, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους όσο κρατάει ο διάλογος και σε περίπτωση αδιεξόδου να τις συνεχίσουν και να τις κλιμακώσουν με κάθε τρόπο. ΠΗΓΗ : Nooz.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |