ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Βολιώτης ο Πρωταθλητής Ελλάδας /

Βολιώτης ο Πρωταθλητής Ελλάδας



Ο 18χρονος σκακιστής Σωτήρης Μαλικέντζος από το Βόλο είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας 2011 στο Σκάκι στην κατηγορία νέων κάτω των 20 ετών.

Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργάνωσε στην Αθήνα από 3 έως και 9 Ιανουαρίου το 43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και το 34ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών για σκακιστές και σκακίστριες μέχρι 20 ετών.
Ο 18χρονος σκακιστής Σωτήρης Μαλικέντζος αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2011 στην κατηγορία νέων κάτω των 20 ετών αήττητος με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες (5 νίκες και 4 ισοπαλίες). Με καλό στρατηγικό παιχνίδι κέρδισε τον μικρό Σταμάτη Κούρκουλο-Αρδίτη και εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, καθώς και την πρόκριση για το Πρωτάθλημα Ελλάδος Ανδρών του 2012.
Να αναφερθεί πως η σκακιστική πορεία του Σωτήρη Μαλικέντζου ξεκίνησε στον Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Υπήρξε σκακιστής της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου από το 2003 έως το 2008. Από το 2008 και μετά είναι σκακιστής της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα από φέτος επειδή ο Σωτήρης Μαλικέντζος σπουδάζει στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει ενταχθεί από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης στην ομάδα των προπονητών της.
«O Σωτήρης Μαλικέντζος επιβεβαίωσε τη μεγάλη του άνοδο τα τελευταία χρόνια και δικαιωματικά αναδείχθηκε πρωταθλητής –ήταν ίσως ο μόνος από τους διεκδικητές που δεν είχε κάποια άσχημη στιγμή στην πορεία του τουρνουά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοργάνωσης. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |