ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Παρατηρητήριο Τουρισμού στη Σκόπελο /

Παρατηρητήριο Τουρισμού στη Σκόπελο



Η ενίσχυση του τουριστικού πεδίου με έμφαση στις βαλκανικές χώρες και η δημιουργία Παρατηρητήριου Τουρισμού εντάσσονται μεταξύ των προτεραιοτήτων
που εξετάζουν ήδη οι ιθύνοντες της Σκοπέλου. Σύμφωνα μάλιστα με την θέση που διατυπώνει ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο Δήμος Σκοπέλου θα δώσει το «παρών» σε επιλεγμένες εκθέσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στο επιθυμητό άνοιγμα του νησιού προς τις βαλκανικές, κυρίως, χώρες. Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί η ανάλογη έμφαση στην εδραίωση σταθερής ακτοπλοϊκής επικοινωνίας με την Βόρεια Ελλάδα και δη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται πύλη εισόδου των τουριστών που προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες και κατευθύνονται προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων. «Θα εξετάσουμε το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσω το συγκεκριμένο θέμα με τους ακτοπλόους» επισημαίνει ο κ. Μιχελής.
Παράλληλα όμως, προωθείται, όπως προαναφέρθηκε, η δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού στην Σκόπελο «για να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε καλύτερα την τουριστική μας πολιτική» εξηγεί ο Δήμαρχος Σκοπέλου. Σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας του νεότευκτου θεσμού, που θα λειτουργήσει με πρωτοβουλία του Δήμου Σκοπέλου, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. «Θα καλέσουμε τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, ώστε να δημιουργήσουμε μια δομή που θα ασχολείται αποκλειστικά με τον τουρισμό, θα χρησιμοποιεί τις καλύτερες πρακτικές, προκειμένου να αξιοποιήσει στατιστικά στοιχεία και στην συνέχεια θα καταθέτει εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το πώς μπορούμε να χειριστούμε τα τουριστικά θέματα» επισημαίνει ο νέος Δήμαρχος Σκοπέλου.

Ανάδειξη παραδοσιακών μονοπατιών

Στο μεταξύ εξετάζονται οι τρέχουσες ανάγκες του νησιού και ειδικότερα η προώθηση των έργων, για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά ο κ. Μιχελής, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. «Πρόκειται για μια σειρά έργων μικρού βεληνεκούς, τα οποία θα προωθήσω στο επόμενο τρίμηνο, διότι έχουν άμεσο αντίκτυπο στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων του Δήμου Σκοπέλου» υπογραμμίζει ο επικεφαλής του νησιού. Στο συγκεκριμένο πεδίο εγγράφονται η δημιουργία της επίσημης επικοινωνιακής ιστοσελίδας του νησιού, η εσωτερική αναδιοργάνωση του Δήμου, με έμφαση στην Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία, ο εξορθολογισμός του Τμήματος Καθαριότητας, καθώς και η δημιουργία γραφείου εθελοντισμού στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένου του προαναφερθέντος Παρατηρητηρίου Τουρισμού.
Μεταξύ των προτεραιοτήτων της νέας Δημοτικής Αρχής εμπεριέχονται το θέμα της αναβάθμισης των Υγειονομικών Υπηρεσιών του νησιού, καθώς και η κατασκευή ορισμένων έργων « τα οποία θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελής. Πρόκειται, ειδικότερα, για την ανάπλαση της περιοχής του Σταυρού στην Γλώσσα, που είναι ίσως το ωραιότερο σημείο της Γλώσσας και την αξιοποίηση του «Ορφέα», του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου της Σκοπέλου, ο οποίος θα μετατραπεί σε λειτουργικό πολιτιστικό χώρο, ανοιχτό αλλά και κλειστό, καθώς διαθέτει πολύ όμορφη αυλή, αλλά και παραδοσιακό κτήριο.
Τέλος, δίνεται προτεραιότητα στα θέματα των μονοπατιών και όπως εξηγεί μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελής «εξετάζουμε ήδη το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να ανοίξουμε ορισμένα μονοπάτια και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν». Ο ίδιος προσθέτει ότι «πρόκειται για πέντε πολύ σημαντικά καλντερίμια του νησιού, τα οποία είναι μονοπάτια, που διέρχονται μέσα από δάση». Παράλληλα όμως, εξετάζονται τα θέματα που σχετίζονται με τον Καλλικράτη, όπως συγχωνεύσεις, ορισμός νέων διοικητικών συμβουλίων, καθώς και το σύστημα διαχείρισης των οικονομικών απαιτήσεων του Δήμου. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |