ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Καλύτερη αστυνόμευση ζήτησε ο Καμίνης /

Καλύτερη αστυνόμευση ζήτησε ο Καμίνης



Συνάντησης εργασίας είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

«Με χαρά υποδέχτηκα τον υπουργό με τον οποίο συζητήσαμε τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας» είπε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμίνης και συμπλήρωσε ότι «ο δήμος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης που έτσι και αλλιώς άπτονται πολλών υπουργείων».

Εξειδικεύοντας τα προβλήματα ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ένα από τα βασικότερα είναι η αστυνόμευση, για την οποία θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. καθώς και οι δράσεις προνοιακού χαρακτήρα, που θα ανακουφίσουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ως δεύτερο στόχο των προσπαθειών ο κ. Καμίνης ανέφερε τις αναπλάσεις στις γειτονιές της πόλης, πάντα υπό το πρίσμα της επανακατοίκησης της ζώνης του ιστορικού κέντρου.

«Ζωντανή πόλη είναι η ασφαλής και βιώσιμη πόλη» είπε τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων, υποστηρίζοντας ότι για την Αθήνα θα ζητήσει τη βοήθεια και τη συνεργασία όμορων δήμων ώστε, να αποσυμφορηθεί το κέντρο της.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υποβαθμιστεί ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει ο δήμος στην αναβάθμιση του κέντρου. Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείων άμεσα συνάντηση και με τον κ. Γιάννη Σγουρό».

«Είναι σύνθετα τα προβλήματα της πόλης» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «πρώτα θα γίνει η καταγραφή και μετά η ιεράρχηση των προβλημάτων που βιώνουν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της Αθήνας».

Ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις, άμεσες αλλά και μεσοπρόθεσμες, ενώ για πολλά από τα άλυτα προβλήματα είπε ότι θα χρειαστούν να γίνουν ακόμη και αλλαγές στη νομοθεσία. Και για το λόγο αυτό ανέφερε ως παράδειγμα τον νόμο για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων για τα οποία η νομοθεσία είναι άκαμπτη και δημιουργεί προσκόμματα στους αυτοδιοικητικούς που σπεύδουν να τα μαζέψουν από τους δρόμους, δυσχεραίνοντας το έργο τους.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |