ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Στο υπουργικό το σχέδιο για τα Μέσα Μεταφοράς /

Στο υπουργικό το σχέδιο για τα Μέσα Μεταφοράς



Επί τάπητος θα τεθεί σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το επίμαχο σχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Μητροπολιτικού Φορέα με συγχώνευση των μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ και της ΕΘΕΛ με την ΗΛΠΑΠ, ενώ οι αλλαγές θα φέρουν, μεταξύ άλλων, μετατροπή, αλλά και κατάργηση λεωφορειακών γραμμών, καθώς και μετατάξεις υπαλλήλων.

Οι αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες αυξάνει την οργή των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς που απαντούν με στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάους στους δρόμους της Αθήνας και ταλαιπωρία στους πολίτες.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τη γροθιά τους ενάντια στην υπόλοιπη κοινωνία».

Στο υπουργικό θα συζητηθούν επίσης οι ρυθμίσεις που προωθούνται για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων και η επικύρωση κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |