ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Δώρισαν 5.625 ευρώ σε φάρμακα /

Δώρισαν 5.625 ευρώ σε φάρμακα



Φάρμακα αξίας 5.625 ευρώ δώρισαν το 2010 στην Ανθρωπιστική Οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» δεκάδες Βολιώτες και Βολιώτισσες, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες ασθενών σε Ελλάδα και εξωτερικό που δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων. Οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» δραστηριοποιούνται και στο Βόλο, καθώς υπάρχει τοπικό δίκτυο που απαρτίζεται μέχρι στιγμής από επτά Βολιώτες φαρμακοποιούς.

Ο κ. Βασίλης Μπιρλιράκης Βασίλης, Φαρμακοποιός και Υπεύθυνος των Φαρμακοποιών του Κόσμου για την πόλη του Βόλου, σημείωσε πως η ανθρωπιστική αυτή οργάνωση ιδρύθηκε το 1996 στην Αθήνα, ενώ στο Βόλο η προσπάθεια ξεκίνησε μόλις πριν από δύο χρόνια.
«Μια ομάδα φαρμακοποιών της πόλης βρεθήκαμε και γνωρίζαμε την Οργάνωση. Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το σκοπό και από τον Βόλο και να κινητοποιήσουμε τους Βολιώτες ώστε να συμβάλλουν στο έργο της Οργάνωσης», σημείωσε ο κ. Μπιρλιράκης.
Όλο το 2010 Βολιώτες και Βολιώτισσες που γνωρίζουν την ύπαρξη αυτή της Οργάνωσης προσέφεραν φάρμακα όλων των παθήσεων τα οποία κοστολογούνται στις 5.625 ευρώ.
Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή τόσο για τους φαρμακοποιούς, όσο και για τους πολίτες. Οι πολίτες που έχουν αγοράσει ορισμένα φάρμακα τα οποία δεν τα χρησιμοποίησαν έχουν τη δυνατότητα να τα δώσουν στα συνεργαζόμενα με την Οργάνωση φαρμακεία.
Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους τα κρατούν και μία φορά το μήνα συλλέγουν απ’ όλα τα φαρμακεία τα σκευάσματα, τα οποία και τα στέλνουν στο κεντρικό τμήμα της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης στην Αθήνα.
«Τα φάρμακα που συγκεντρώνονται αποστέλλονται στα κοινωνικά φαρμακεία που λειτουργούν στην Αθήνα ή το Κιλκίς, και δίνονται σε αστέγους και άπορους αλλά και σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως η Τανζανία που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Κατ’ αυτό τον τρόπο τα φάρμακα δεν μένουν άθικτα σε ένα συρτάρι, αλλά δίνονται σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Μπιρλιράκης.
Αυτή τη στιγμή το δίκτυο των συνεργαζόμενων φαρμακοποιών στο Βόλο με τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» απαρτίζεται από τους Γλυκερία Βέτσικου, Γιώργου Βογιατζή, Αρετή Καλιακάτση, Μαρία και Ιωάννα Κεχαγιά, Γεωργία Τσάτσου και Παρασκευή Τσικρίκα, ενώ ο υπεύθυνος όλων είναι ο κ. Μπιρλιράκης.
Στόχος για το 2011 είναι να ενισχυθεί το τοπικό δίκτυο με περισσότερους φαρμακοποιούς και να γίνει περισσότερο γνωστός ο θεσμός αλλά και η προσφορά των φαρμάκων στους Βολιώτες. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |