ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Ανοιχτά κάθε Σάββατο 50 φαρμακεία /

Ανοιχτά κάθε Σάββατο 50 φαρμακεία



Θετικός είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας στην πρόταση για λειτουργία το Σάββατο έως και 25% της δύναμης κάθε νομού. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως θα λειτουργούν τα Σάββατα περίπου 50 φαρμακεία σ’ όλη τη Μαγνησία. Παρ’ όλα αυτά σύμφωνα και με τον πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου όλες αυτές οι προτάσεις χρειάζονται συζήτηση αλλά και σκέψη.
Αποδεκτή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης την πρόταση που αναδείχθηκε από τη συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον Υπουργό Υγείας για λειτουργία έως και 25% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων κάθε νομού τα Σάββατα.
«Για την ώρα θα ξεκινήσει η πρόταση αυτή να εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να δούμε πως θα κυλήσει εκεί κι έπειτα να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι νομοί. Στη Μαγνησία λειτουργούν 207 φαρμακεία άρα μιλάμε για σχεδόν 50 φαρμακεία ανοιχτά τα Σάββατα», σημείωσε ο κ. Ματσιόλης.
Βέβαια ο ίδιος τόνισε πως ακόμη και να προωθηθεί αυτή η πρόταση θα πρέπει να εξεταστεί σε ποιες περιοχές του νομού θα είναι ανοιχτά τα φαρμακεία.
Στο μεταξύ ο κ. Ματσιόλης μίλησε και για τις μεγάλες αντιδράσεις των φαρμακοποιών που είναι επτά μήνες απλήρωτοι από τον ΟΠΑΔ.
«Μας είχαν υποσχεθεί πως μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα πληρωνόμασταν απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικότερα από τον ΟΠΑΔ. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και είμαστε απλήρωτοι από τον Μάιο του 2010. Αυτή η κοροϊδία θα πρέπει να λήξει», τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Τέλος ο κ. Ματσιόλης σημείωσε πως ακόμη κι αν ψηφιστεί τελικά από την ερχόμενη Δευτέρα το νομοσχέδιο που αφορά τον κλάδο των φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια του έτους θα υπάρξουν πολλές ακόμη αλλαγές και θα αναδειχθούν πολλά θέματα, μιας και η τρόικα επιθυμεί τη λειτουργία των φαρμακείων στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |