ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Στη φυλακή όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ /

Στη φυλακή όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ



Στη φυλακή θα οδηγούνται όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ, σύμφωνα με το νέο αυστηρό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου.
Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για όσους παρακρατούν ΦΠΑ, ενώ παράλληλα το αδίκημα μετατρέπεται σε διαρκές έγκλημα για παρακράτηση φόρου από ένα ποσό και πάνω.

Με το ίδιο νομοσχέδιο οι ποινές φυλάκισης για μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά και για άλλα αδικήματα, δεν θα μπορούν να μετατραπούν ή να εξαγοραστούν αν πρώτα ο καταδικαστείς δεν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

Σε ότι αφορά τις θεσμικές αλλαγές το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μηχανισμού επίλυσης φορολογικών διαφορών, ο οποίος θα επιχειρεί να επιλύει τις διαφορές φορολογουμένων και εφοριακών με γρήγορες διαδικασίες, καθώς και την καθιέρωση του θεσμού του οικονομικού εισαγγελέα.

Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών και των μηχανισμών ελέγχου με μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις τοπικές ΔOΥ σε κεντρικό επίπεδο.


Αναλυτικά προβλέπεται η δημιουργία μίας κεντρικής γενικής διεύθυνσης και 14 - 15 μεγάλων ΔΟΥ, από τις οποίες οι 5 στην Αθήνα και οι 3 στην Θεσσαλονίκη, που θα στελεχωθούν από έναν ειδικό κλάδο ελεγκτών.


Τέλος με το νομοσχέδιο καθιερώνεται ένας ειδικός μηχανισμός αξιολόγησης των εφοριακών με βάση την απόδοση τους, ενώ όσοι αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε διαφθορά θα απολύονται. ΠΗΓΗ:madata.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |