ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Η τρόικα ζητά απελευθέρωση ωραρίου στα καταστήματα /

Η τρόικα ζητά απελευθέρωση ωραρίου στα καταστήματα



Ριζικές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας προωθεί η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τουριστική ολόκληρη την περιοχή, ενέργεια που οδηγεί στην απελευθέρωση ωραρίου στα καταστήματα και "εξοστρακισμό" των αυτοκινήτων από το κέντρο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους του Σαββάτου, η κυβέρνηση εξετάζει «ανοιχτό» ωράριο για το κέντρο πράγμα που σημαίνει ότι οι καταστηματάρχες θα μπορούν να κρατούν κλειστά τα καταστήματα το πρωί, που οι περισσότεροι καταναλωτές εργάζονται, και να τα ανοίγουν κατά βούληση τις υπόλοιπες ώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η τρόικα έχει ζητήσει την απελευθέρωση του ωραρίου ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, ενώ με την ίδια άποψη συντάσσεται και μερίδα των εμπόρων, οι οποίοι θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η κατανάλωση.

Η βασική ιδέα που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο είναι να ενταχθούν όσες περιοχές το επιθυμούν στην κατηγορία των τουριστικών, όπου τα καταστήματα μένουν ανοιχτά και την Κυριακή.

Το πρόγραμμα για την Αθήνα θα είναι πιλοτικό και ανάλογα με τα αποτελέσματα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις. ΠΗΓΗ:madata.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |