ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Τα Θεοφάνια θα γιορτάσουν και οι ομογενείς στις ΗΠΑ /

Τα Θεοφάνια θα γιορτάσουν και οι ομογενείς στις ΗΠΑ



Μία νεαρή κοπέλα που νίκησε δύο φορές τον θάνατο, θα είναι η πρωταγωνίστρια της αυριανής γιορτής για τα Θεοφάνια, που διοργανώνουν οι ομογενείς στο Τάρπον Σπρινγκς, της Φλόριντας.

Η Σταυρούλα-Ζωή Καραβοκύρη, που έχει υποβληθεί ήδη σε δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, επιλέχθηκε να κρατήσει ένα ολάσπρο περιστέρι στο ναό του Αγίου Νικολάου, στο σημείο όπου θα γίνει η 105η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Την ιστορία της Σταυρούλας δημοσίευσε πρόσφατα η αμερικανική εφημερίδα «St. Petersburg Times». Γεννήθηκε, στην Κάλυμνο, μόνο με ένα θάλαμο στην καρδιά. Αν και οι γιατροί στην Αθήνα είπαν πως ήταν δύσκολη η περίπτωσή της και δεν υπάρχουν ελπίδες, η μητέρα της Ειρήνη Καραβοκύρη δεν τους άκουσε και πήγε τη μικρή Σταυρούλα στο Λονδίνο, όπου υπεβλήθη στην πρώτη εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Ακολούθησαν και άλλες εγχειρήσεις. Στην ηλικία των 12 ετών μεταφέρθηκε στο Παιδικό Νοσοκομείο του Πίτερσμπεργκ (Petersburg), όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Όλα πήγαν καλά, επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά έπειτα από τρία χρόνια, όταν ήταν 15 ετών, άρχισε καινούργια δοκιμασία. Έτσι, το καλοκαίρι του 2005 η Σταυρούλα πήγε εκ νέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και εισήχθη στο νοσοκομείο «All Children’s Hospital», όπου έγινε δεύτερη εγχείρηση μεταμόσχευσης.

Τελικά, η μητέρα της μετακόμισε με την Σταυρούλα και τα άλλα τέσσερα μικρότερα παιδιά της στο Τάρπον Σπρινγκς, ενώ ο σύζυγός της παρέμεινε στην Ελλάδα όπου έχει επιχείρηση λατομείου. Η Σταυρούλα φοίτησε στο Λύκειο του Τάρπον Σπρινγκς, ενώ σήμερα είναι φοιτήτρια στο Κολέγιο St. Petersburg, στον τομέα της Πληροφορικής Υγείας.

Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις του Κρις Αλαχούζου, δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς, περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες αναμένονται να παρακολουθήσουν την τελετή.

Τα τοπικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει εδώ και μέρες να προβάλλουν τον μεγάλο εορτασμό των Θεοφάνιων. Το τοπικό τηλεοπτικό Κανάλι 10 του «CBS», είχε ζωντανή εκπομπή, από την αυλή του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, όπου υπάρχει και το άγαλμα του Έλληνα νέου, ο οποίος βουτά στη θάλασσα για να πιάσει το Σταυρό των Θεοφανείων.

Η ρίψη του Τιμίου Σταυρού θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ο οποίος κατά παράδοση προΐσταται της τελετής των Θεοφάνιων, ενώ αναμένεται πως 78 νέοι θα επιχειρήσουν να πιάσουν τον σταυρό.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |