ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Δυσπιστία για τις εργασίες στο Πρωτοδικείο /

Δυσπιστία για τις εργασίες στο Πρωτοδικείο



Το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ (Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος) σταθμίζοντας την κατάσταση και τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την έκρηξη στο συγκρότημα των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, θεωρεί αυτονόητη την αναστολή της λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας, κατά τουλάχιστον ένα μήνα.

Η καταστροφή, σε σχέση με την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης, είναι πολλαπλάσια και βέβαια, αν οι διαδικασίες επισκευής δεν μπορέσουν να ολοκληρωθούν στα βασικά τους σημεία εντός μηνός, για όσο διάστημα χρειαστεί να αποκατασταθούν οι βασικές λειτουργίες του κτιρίου, όπως ηλεκτροφωτισμός, θέρμανση, τοποθέτηση υαλοπινάκων και η ασφάλεια των εργαζομένων από υλικά του κτιρίου που έχουν καταστραφεί μετά την έκρηξη.

Άλλωστε η εμπειρία της Θεσσαλονίκης, που 7 και πλέον μήνες μετά την βομβιστική επίθεση, εκτός από την τοποθέτηση υαλοπινάκων και την ηλεκτροδότηση μέρους του κτιρίου, τίποτα άλλο δεν έχει γίνει, τους καθιστούν επιφυλακτικούς σε οποιαδήποτε προοπτική μερικής έστω λειτουργίας, εν μέσω συνεργείων αποκατάστασης και οικοδομικών υλικών.

Για το Διοικητικό Εφετείο, που οι ζημιές είναι κατά πολύ μικρότερες από το αντίστοιχο κτίριο του Πρωτοδικείου η αναστολή θα πρέπει να είναι αντίστοιχη του χρόνου αποκατάστασης της λειτουργικότητας και ασφάλειας του κτιρίου.

Στην ανακοίνωσή του τονίζουν επίσης, ότι η παρουσία αντιπροσώπων των δικαστικών υπαλλήλων σε όλες τις συζητήσεις και επαφές πρέπει να θεωρείται δεδομένη και επιβεβλημένη, καθόσον οι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται και βρίσκονται στα παραπάνω δικαστικά κτίρια καθημερινά, όλο το χρόνο, γνωρίζουν και βιώνουν καλύτερα από τον καθένα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών και κτηρίων και είναι αυτοί που ουσιαστικά βιώνουν τις όποιες ατέλειες ή προβλήματα λειτουργικότητας αυτών.

Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, μετά τις επαφές και συζητήσεις για την ασφάλεια και λειτουργία των δικαστικών μεγάρων, όπως αυτή προέκυψε από τη βόμβα της Θεσσαλονίκης και τη σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν, αλλά και την από 23.8.2010 επιστολή - ανακοίνωση που κοινοποίησαν σε όλους τους φορείς σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας στο συγκρότημα της Λ. Ριανκούρ (Διοικητικά Δικαστήρια), τους καθιστούν επιφυλακτικούς σε κάθε γραφειοκρατική αντιμετώπιση θεμάτων αποκατάστασης και λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ θα συνεδριάσει εντός των ημερών για να σταθμίσει την κατάσταση και σε συνεργασία με τους συλλόγους εργαζομένων στα Διοικητικά Δικαστήρια θα προτείνει και να αποφασίσει τις παραπέρα δράσεις και ενέργειες.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |