ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο σερβικό κινηματογράφο /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο σερβικό κινηματογράφο



Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής Art & Media Factory συνδιοργανώνουν την 1η Εβδομάδα Σύγχρονου Σερβικού Κινηματογράφου στην Αθήνα από τις 8 έως τις 14 Μαρτίου 2012.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και το Κέντρο Κινηματογράφου της Σερβίας. Στο αφιέρωμα συνεργάζονται επίσης και Έλληνες διανομείς.

Το αφιέρωμα εστιάζει στην σερβική κινηματογραφική παραγωγή της τελευταίας δεκαετίας δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με τους σημαντικότερους Σέρβους δημιουργούς τόσο της παλαιότερης, όσο και της νεότερης γενιάς.

Η προσέγγιση των δύο αδελφών λαών, η σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και η ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στον τομέα της κινηματογραφικής συμπαραγωγής αποτελούν επίσης ζητούμενα της διοργάνωσης αυτής.

Στο πνεύμα αυτό θα παρευρεθεί στην Αθήνα ο σκηνοθέτης και Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κινηματογράφου της Σερβίας Darko Bajic.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν 13 ταινίες μυθοπλασίας που σημάδεψαν τη νέα αυτή περίοδο της σερβικής ιστορίας, από τις οποίες οι 9 προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα, διέγραψαν σημαντική πορεία στα διεθνή φεστιβάλ κι έλαβαν πολλές διακρίσεις, σηματοδοτώντας την ανοδική πορεία του σύγχρονου σερβικού Κινηματογράφου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ταινίες όπως τα Montevideo, bog te video (Dragan Bjelogrlic, 2010) που έκοψε πάνω από 520.000 εισιτήρια στη Σερβία, και Tilva Ros (Nikola Lezaic, 2010), που απέσπασε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Θα προβληθούν επίσης δύο ντοκιμαντέρ, το πολυβραβευμένο Sinemakomunisto (Mila Turajlic, 2010) και το O Gringo (Darko Bajic, 2011) που συμμετέχει φέτος και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Κορυφαίοι σκηνοθέτες της Σερβίας όπως οι Milos Radivojevic (1939), Srdjan Karanovic (1945), Goran Markovic (1946), Goran Paskaljevic (1947), Darko Bajic (1955) συνομιλούν με τη νεότερη γενιά Σέρβων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων οι Srdjan Dragojevic (1963), Dragan Bjelogrlic (1963), Oleg Novkovic (1968), Srdan Golubovic (1972), Vladimir Perisic (1976), Stefan Arsenijevic (1977), Mila Turajlic (1979), Stefan Filipovic (1981), Nikola Lezaic (1981), Darko Lungulov.

Πολλοί από τους σκηνοθέτες θα παρευρεθούν στην Αθήνα για να προλογίσουν τις ταινίες τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.


Έκπτωση έως και 90%
Προσφορές Ξενοδοχείων»

www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/entertainment/cinema/arthro/307187/ena-xehoristo-afieroma-sto-serviko-kinimatografo-/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |