ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Όταν η κακογουστιά συναντά την παρανομία /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Όταν η κακογουστιά συναντά την παρανομία



Ένδειξη κακογουστιάς τουλάχιστον, αποτελεί η συνεχής αφισοκόλληση στους δρόμους από κέντρα διασκεδάσεως και όχι μόνο! Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει κολώνα για κολώνα, δεν υπάρχει γέφυρα για γέφυρα που να μην βλέπεις… κρεμασμένους καλλιτέχνες να σε… καλούν να πας στο μαγαζί τους!
Αν και ο νόμος ορίζει σαφέστατα την απαγόρευση αφισοκόλλησης προφανώς κάποιοι, είναι… υπεράνω!

Ποιος άραγε δεν έχει δει πρωτοκλασάτους και μη, τραγουδιστές σε πόζες… μάλλον περίεργες να σου λένε «έλα» σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί! Και άραγε αυτό λέγεται πολιτισμός; Και μην ξεχνάμε βέβαια τις εκλογές!

Σε λίγο θα «αναγκαζόμαστε» να τρώμε στη μάπα και το κάθε κόμμα που θα προτρέπει να του ρίξουμε την ψήφο μας! Με εύστοχα σλόγκαν του τύπου «εμείς θα κάνουμε την διαφορά» θα ερχόμαστε σε… ψυχαναγκασμό να τους βλέπουμε λες και δεν μας φτάνει αυτό που ζούμε καθημερινά!

Δεν είναι άραγε τουλάχιστον σκανδαλώδες στην δύσκολη αυτή εποχή που ζούμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι και με τέτοιου είδους φαινόμενα -που όχι μόνο είναι παράνομα- και αυτό είναι το βασικότερο, αλλά, προσβάλλουν και την αισθητική μας!



Φυσικά και ο καθένας έχει δικαίωμα να διαφημίζει το προϊόν του!

Αλλά γι’ αυτό υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο αλλά κυρίως η νόμιμη υπαίθρια διαφήμιση για να κάνει ο καθένας την δουλειά του. Το σημαντικότερο δε είναι ότι τους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε το Δημόσιο έχει ανάγκη από έσοδα, νόμιμα, όπως τα τέλη διαφήμισης τα οποία φυσικά δεν εισπράττει!

Και πώς να γίνει αυτό, από τη στιγμή που όλοι αυτοί δεν έχουν πληρώσει πουθενά ούτε ένα ευρώ αφού κανείς δεν μπορεί να τους εντοπίσει! Είναι οι λεγόμενοι… «φαντομάδες» των κέντρων που κάθε φορά αλλάζουν όνομα.

Πού είναι, όμως, τελικά ο νόμος και οι θεματοφύλακες του; Δεν βλέπουν την ασχήμια και την παρανομία αλλά και την απώλεια του δημόσιου εσόδου; Και αν ναι, τι κάνουν για όλα αυτά; Για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε;



Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η παράβαση των νόμων επισύρει πολλές κυρώσεις και, επιπλέον, για τους παραβάτες ισχύει η διαδικασία του Aυτοφώρου.

Για να σταματήσει επιτέλους αυτό το παραμύθι θα πρέπει οι παραβάτες να λογοδοτήσουν. Να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να τιμωρηθούν, όπως άλλωστε και ο ίδιος νόμος το προβλέπει.

Καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι οι κολώνες έχουν και… ιδιοκτήτες όπως τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τον ΟΣΥ (ΗΛΠΑΠ), οι οποίοι δεν λαμβάνουν κάποιο αντίτιμο για τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν.

Υπάρχει αδιαφορία; Μάλλον ναι… Απελπιστική αδιαφορία θα λέγαμε… Καιρός δεν είναι, όμως, να σεβαστούν κάποιοι τους νόμους; Οι «χρυσές εποχές» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/305779/otan-i-kakogoustia-sunada-tin-paranomia/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |