ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ “Χτενίζουν” στο IIF τις λεπτομέρειες για το PSI /

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ “Χτενίζουν” στο IIF τις λεπτομέρειες για το PSI



«Η συμφωνία με την Ελλάδα δεν μπορεί να κλείσει νωρίτερα από αυτό το σαββατοκύριακο εφόσον ξεπεραστούν πρώτα όλες οι δυσκολίες σε τεχνικά και νομικά ζητήματα που εξετάζονται από την κοινή επιτροπή, μεταξύ Ελλάδος και IIF και της ΕΕ, που επεξεργάζεται το τελικό κείμενο της γραπτής συμφωνίας. Το κείμενο της συμφωνίας που ετοιμάζεται έχει ακόμα πολύ δουλειά για να κλείσει σε μερικές ώρες. Μακάρι να είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο αυτό επιθυμούμε και εμείς. Η συμφωνία θα κλείσει αυτό το σαββατοκύριακο και εφόσον είμαστε έτοιμοι. Κάθε άλλη πληροφορία που βλέπει το φως της δημοσιότητας δεν ευσταθεί».

Αυτά τονίζει με έμφαση στο protothema.gr πηγή στο IIF από το Παρίσι με την οποία συνομιλήσαμε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε και να διασταυρώσουμε όσα τις τελευτές ώρες στην Αθήνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με καταιγιστική ροή πληροφόρησης αλλά και μέσω διαρροών.

Πληροφορίες και διαρροές που φαίνεται να έχουν ενοχλήσει αρκετούς αξιωματούχους στο IIF. Ο Charles Dallara και οι συνεργάτες του επεξεργάζονται αυτές τις ώρες τις τελικές διατυπώσεις στο κείμενο της συμφωνίας. Ο κ. Dllara βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι σε συνεχή επαφή με τους ιδιώτες πιστωτές που αντιπροσωπεύει η επιτροπή που συμπροεδρεύει μαζί με τον Jean Lemierre και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Charles Dallara αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα για την τελική πράξη της συμφωνίας και να συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με τον οποίο εξακολουθεί να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, καθώς και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Charles Dallara θα παραμείνει στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι την ολοκλήρωση της τελικής πράξης για την συμφωνία του PSI με την Ελλάδα και αμέσως μετά την ανακοίνωσή της από τον Έλληνα πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, αν και εφόσον την τελευταία στιγμή δεν αλλάξει κάτι, θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μέσω Παρισίων για την σύνταξη πια των λεπτομερειών - αυτά που λέμε ψιλά γράμματα - στο τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Την τελευταία ώρα πάντως τα διεθνή δίκτυα και πρωτίστως τα αμερικανικά CNBC και MarketWatch μεταδίδουν, επικαλούμενα πηγές από την Αθήνα και το υπουργείο Οικονομικών, πως η τελική συμφωνία με τους ομολογιούχους είναι πλέον θέμα ίσως και ωρών. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=174418]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |