ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2012 >Το Πάσχα θα πληρωθούν… το Δεκέμβριο /

Το Πάσχα θα πληρωθούν… το Δεκέμβριο



Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου για την αλλαγή της πληρωμής των εφημεριών τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των εφημεριών του Δεκεμβρίου 2011. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο πιθανώς οι εφημερίες του Δεκεμβρίου να καταβληθούν στους γιατρούς… το Πάσχα!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Μάταια περίμεναν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου στις 27 Ιανουαρίου να πληρωθούν για το σύνολο των εφημεριών τους (κανονικές και επιπλέον) που πραγματοποίησαν τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο ο τρόπος καταβολής των χρημάτων για τις εφημερίες πάλι άλλαξε από το Υπουργείο Υγείας.
Μέχρι πρότινος οι γιατροί πληρώνονταν κάθε 27 του μήνα τις εφημερίες που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο μήνα από την πολιτεία, ενώ για τις επιπλέον εφημερίες πληρώνονταν ίσως με κάποια καθυστέρηση από το Νοσοκομείο.
Πλέον το σύστημα άλλαξε και όπως ανέφερε ο κ. Μοσχοτζόπουλος τίθεται σε ισχύ Υπ. Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και οι εφημερίες εφεξής θα υφίστανται τον έλεγχο των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ η καταβολή τους θα γίνεται από τα Εντελλόμενα, καταργώντας την ως τώρα διαδικασίας καταβολής μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών κάθε 27 του μήνα.
Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως η καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών θα είναι πολύμηνη, μιας και πρέπει να εγκρίνονται όλα τα κονδύλια από τον Επίτροπο.
«Αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία καθυστερεί την πληρωμή μας. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα φτάσει Πάσχα για να λάβουμε τις εφημερίες του Δεκεμβρίου. Με τις ελλείψεις προσωπικού, με τις μειώσεις μισθών, με την καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών και με την πλήρη απαξίωση του ΕΣΥ πώς είναι δυνατόν ένας γιατρός να μπορεί να κάνει τη δουλειά του και να μην είναι τουλάχιστον προβληματισμένος για το μέλλον και για την καθημερινότητά του;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Επειδή το ζήτημα αφορά στα νοσοκομεία όλης της χώρας η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο μπροστά στο Υπουργείο Υγείας.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |