ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Μια απόλυση… προκαλεί γκρίνια /

Μια απόλυση… προκαλεί γκρίνια



Παπαχρήστος και Καλαμποκά έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουν τις προπονήσεις με τον Κ. Καμμένο παρά την απόλυσή του
Η είδηση ότι ο προπονητής της κωπηλασίας των πρωταθλητών κ. Κώστας Καμμένος απομακρύνθηκε από τον όμιλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους αθλητικούς κύκλους του Βόλου. Ο κ. Καμμένος ανήκε επί περίπου 12 χρόνια στον όμιλο του ΟΕΑ/ΝΑΒ και οι αθλητές που προπονούσε, όπως οι Παπαχρήστος και Καλαμποκά, έφεραν πολλά μετάλλια και τεράστιες παγκόσμιες επιτυχίες. Η προσφορά του προπονητή στο άθλημα της κωπηλασίας τόσα χρόνια είναι τεράστια και πολύτιμη για τον όμιλο του Βόλου. Ξαφνικά στα μέσα της χρονιάς, ο κ. Καμμένος πληροφορήθηκε ότι δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια του ομίλου.
Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ
Ο κ. Κωνσταντίνος Καμμένος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: « Δεν θέλω να δώσω συνέχεια στο θέμα της απομάκρυνσής μου από τον όμιλο. Τώρα αυτό που προέχει και με ενδιαφέρει είναι η ψυχική ηρεμία του Στέργιου Παπαχρήστου, που βρίσκεται στην Αθήνα και προετοιμάζεται για τους αγώνες. Η συνεργασία μου με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ έληξε πολύ απότομα μετά από 12 χρόνια συνεργασίας. Δεν έχω μάθει ακόμα τους λόγους. Η Λίτσα Καλαμποκά και ο Στέργιος Παπαχρήστος έχουν εκφράσει την επιθυμία να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μαζί παρά την απόλυσή μου. Εννοείται ότι θα το ήθελα πολύ, αλλά πρέπει να περιμένουμε να γυρίσει ο Στέργιος για να μιλήσουμε από κοντά. Αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από το τηλέφωνο.
Ο κ. Καμμένος όλα αυτά τα χρόνια έχει προπονήσει και αναδείξει πολλούς αθλητές. Η Λίτσα Καλαμποκά, παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, ανήκε στους αθλητές που προπονούσε ο κ. Καμμένος όσο ήταν στον όμιλο. «Πληροφορήθηκα ότι ο προπονητής μου δεν ανήκει πια στον όμιλο. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία γιατί ο κ. Κώστας όλα αυτά τα χρόνια έδωσε όλο του το είναι στη δουλειά του και σε όλους μας. Με προπονεί εδώ και εφτά χρόνια και ό,τι έχω πετύχει το χρωστάω σ αυτόν. Όλα αυτά τα χρόνια έχει φέρει διακρίσεις στον όμιλο και ήταν κοντά μας σε κάθε μας προσπάθεια. Από την πλευρά μου θέλω να του αφιερώσω τα τρία παγκόσμια χρυσά που έχω κατακτήσει. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω προπόνηση με τον κ. Καμμένο, παρ όλο που έχει διωχθεί από τον όμιλο», δήλωσε η Λίτσα Καλαμποκά.
Ο κ. Καμμένος ήταν πάντα δίπλα στους αθλητές του και βρισκόταν πάντα κοντά τους και στις νίκες και στις ήττες τους. Ο Στέργιος Παπαχρήστος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ο κ. Κώστας είναι εδώ και εφτά χρόνια προπονητής μου. Όταν έμαθα για την απόλυσή του έλειπα με την εθνική ομάδα για προετοιμασία. Εγώ θα συνεχίσω να προπονούμαι με τον κ. Καμμένο, γιατί αυτός ο άνθρωπος με έχει αναδείξει και με έχει βοηθήσει σε όλη μου την πορεία. Το μόνο που μένει είναι να επιστρέψω και να μιλήσω με τους υπεύθυνους και να δω τι έχει συμβεί. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι που ενώ οι Βολιώτες αθλητές έχουμε δώσει τα πάντα για τον όμιλό μας, παρ όλα αυτά κάποιοι δεν μας σέβονται. Τέλος, θέλω να αφιερώσω τις νίκες μου και την περσινή μου πρόκριση στους Ολυμπιακούς στον προπονητή μου, που για μένα είναι οικογένειά μου και πάνω απ’ όλα καλός φίλος».
Αντίθετα ο έφορος του τμήματος κωπηλασίας του ΟΑΕ/ΝΑΒ, κ. Φώτης Πετικόπουλος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Σέβομαι τον κ. Καμμένο και είμαστε ευγνώμονες για τις τόσες προκρίσεις που έχει φέρει με τους αθλητές του στον όμιλο. Υπήρξε ο μακροβιότερος προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ και οι πόρτες του ομίλου θα είναι ανοιχτές γι’ αυτόν. Πράγματι ο κ. Καμμένος δεν ανήκει πια στον όμιλο, αλλά έγινε προσπάθεια από εμάς να επιστρέψει. Άνθρωπος είμαι και κάνω λάθη. Έτσι μετά την αντίδραση των αθλητών που πληροφορήθηκαν για την απομάκρυνσή του από τον όμιλο, εγώ ο ίδιος έστειλα τον αντιπρόεδρο κ. Μανώλη Βαρδαλή να μιλήσει με τον κ. Καμμένο και να του ζητήσει να επιστρέψει. Αλλά ο κ, Καμμένος αρνήθηκε ευγενικά αυτή την πρόταση που του έγινε. Οι αθλητές είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την προπόνηση μαζί του κι ας μην ανήκει πια στην οικογένεια του ΟΑΕ/ΝΑΒ».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα ΠΗΓΗ:taxydromos.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |