ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Μπίζνες σε ενέργεια, τουρισμό και τράπεζες θέλει ο σεΐχης /

Μπίζνες σε ενέργεια, τουρισμό και τράπεζες θέλει ο σεΐχης



Με ατζέντα γεμάτη... υποσχέσεις έρχεται αύριο στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, σεΐχης Αμπντάλα Μπιν Ζαγίντ Αλ Νιχιάν, επικεφαλής οικονομικής και επενδυτικής επίσημης αντιπροσωπείας, με σκοπό την ανάπτυξη των προοπτικών της διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη φίλη Ελληνική Δημοκρατία, σε πολλούς και νέους τομείς.

Στην αντιπροσωπεία, που συνοδεύει τον σεΐχη, συμμετέχουν αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους διάφορους κυβερνητικούς φορείς, τοπικούς παράγοντες, εκπρόσωποι των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων, καθώς και διευθυντές και στελέχη εταιρειών από τον κρατικό και ιδιωτικό τομέα.

Στην επίσκεψη, η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες, ο σεΐχης, μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, θα έχουν σειρά επαφών με Έλληνες αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσημες συναντήσεις, παράλληλα με τη συνεδρίαση της πρώτης κοινής επιτροπής ανάμεσα στις δύο χώρες. Επίσης, θα διοργανωθεί το πρώτο Ελληνο-Εμιρατινό οικονομικό Φόρουμ για τη διερεύνηση και μετατροπή των επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα σε κοινοπραξία, που να συμβάλουν στην υποστήριξη των κυβερνητικών προσπαθειών προς κοινό όφελος των δύο φίλων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησαν στις 31 Μαΐου 1975. Οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στα Εμιράτα και στην Ελλάδα αναπτύχθηκαν με γοργούς ρυθμούς τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές -εκτός του πετρελαίου- να ανέλθουν στα 117 εκατ. δολάρια Αμερικής το 2010 και να κατέχει η Ελλάδα την 39η θέση στο εξωτερικό εμπόριο των Εμιράτων -εκτός πετρελαίου.

Το Φόρουμ θα καλύψει διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος στους τομείς των επενδύσεων , την ενέργεια , το περιβάλλον , τη γεωργία , τον τουρισμό , τις τράπεζες και τις υποδομές , πράγμα που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινής συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών . Επίσης, υποδηλώνει την διαρκή προσπάθεια για την ανταλλαγή απόψεων σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι συνεδριάσεις της κοινής επιτροπής θα ενισχύσουν την διμερή συνεργασία σε αρκετούς τομείς: ανωτάτη παιδεία, χρηματοοικονομικό, τουρισμού , υγείας , άμυνας και άλλους.

Επίσης , η μεικτή επιτροπή θα διερευνήσει τη δυνατότητα υπογραφής υπομνημάτων κατανόησης στους τομείς του τουρισμού , αρχαιολογία και επιτροπών κεφαλαιαγοράς . ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=170295]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |