ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Έκλεψαν Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη! /

Έκλεψαν Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη!



Έργο του Πικάσο είναι ο ένας από τα τρία έργα τέχνης που εκλάπησαν τα ξημερώματα, από το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, στην Αθήνα. Πρόκειται για το "Γυναικείο Κεφάλι", έργο που φιλοτεχνήθηκε το 1934 και τη δεκαετία του σαράντα την έκανε δώρο ένας Γαλλικός Σύλλογος στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο έργο που εκλάπη είναι του Μόντριαν, ενώ έλειπε και ένα σχέδιο.

Και τα τρία έργα ήταν μέρος της έκθεσης "Στα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης".

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ακόμα έργο τέχνης στο δάπεδο της Πινακοθήκης, το οποίο από ό,τι φαίνεται οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν μαζί τους.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες μπήκαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα στον ημιώροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα.

Στη συνέχεια, έφτασαν στον χώρο που φυλάσσονταν τα έργα, απέσπασαν από το πλαίσιο τον καμβά δυο πινάκων. Επιχείρησαν να κλέψουν και τρίτο πίνακα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4.52 χτύπησε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης και ο φύλακας είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο. Όταν ερεύνησε τους χώρους, διαπίστωσε ότι έλειπαν κάποιοι πίνακες και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στο κτίριο της Πινακοθήκης έσπευσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Η Αστυνομία έχει παραλάβει το οπτικό υλικό το οποίο και μελετά. ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |