ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2012 >Η ελπίδα στους ’ραβες /

Η ελπίδα στους ’ραβες



Η περίπτωση Ξενιάδη μοιάζει καμένο χαρτί για την ΠΑΕ ΑΕΚ, που εναποθέτει τις ελπίδες της για λύση στα τεράστια οικονομικά της προβλήματα στους ’ραβες. Τόσο στον επενδυτή που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος, όσο και στις επαφές με δύο ακόμη ενδιαφερόμενους από την περιοχή ο Σταύρος Αδαμίδης.

Ο Βασίλης Ξενιάδης έχει πάψει να απασχολεί την ΑΕΚ. Μπορεί επισήμως να λέγεται πως οι «κιτρινόμαυροι» αναμένουν αποδείξεις της φερεγγυότητάς του, ωστόσο ανεπισήμως έχουν ήδη σχηματίσει άποψη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και θεωρούν πως όχι απλώς δεν μπορεί να δώσει λύση στα πολλά προβλήματα της ομάδας, αλλά και πως είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμη περισσότερα.

Έτσι ο Σταύρος Αδαμίδης ασχολείται αποκλειστικά με τους ’ραβες. Ο υποψήφιος επενδυτής που εκπροσωπεί ο Γιάννης Βλάχος έχει αναθέσει σε ιταλική εταιρεία να κάνει μία έκθεση για την ΑΕΚ (με αποτίμηση του ρόστερ, οικονομικά στοιχεία κ.α.) και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στην εβδομάδα και εφόσον τα στοιχεία πείσουν τον ενδιαφερόμενο να επενδύσει, ίσως να μη χρειαστεί καν έλεγχος στην ΠΑΕ, παρά μόνο η δέσμευση των νυν μετόχων πως θα αναλάβουν να καλύψουν όσα χρέη προκύψουν περισσότερα από τα 33 εκατ. ευρώ, που παρουσιάζεται επισήμως η «μαύρη τρύπα» στο σύλλογο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο χρόνος, αφού η ΑΕΚ έχει άμεση ανάγκη το ρευστό, αλλά δεν μπορεί παρά να περιμένει τις αποφάσεις του υποψήφιου επενδυτή.

Ο Σταύρος Αδαμίδης δεν έχει χάσει την αισιοδοξία του, τόσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και για τις άλλες δύο που έχουν προκύψει επίσης από τον αραβικό κόσμο, ένα επενδυτικό fund και μία εταιρεία (μάλλον πετρελαϊκή). Επαφές έχουν γίνει και αναμένονται νεότερα μέσα στην εβδομάδα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θα μεταβεί στο εξωτερικό, αλλά θα έχει επαφές εν Αθήναις με τους τρεις ενδιαφερόμενους ελπίζοντας σε… «φως». ’λλωστε έχει ζητήσει υπομονή από τους παίκτες μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά το ομολογιακό δάνειο της Morgan Stanley, στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν για εμπόδια από μέρους της στις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό. Μάλιστα εκφράζεται η αισιοδοξία πως με ένα ποσό 1,5-2 εκατ. ευρώ μπορεί η ΠΑΕ να αγοράσει το δάνειο και να απαλλαγεί οριστικά από το βραχνά αυτό.

Έρχονται… ενισχύσεις
Μεταγραφές η ΑΕΚ αδυνατεί να κάνει, αλλά ως τέτοιες μπορούν να εκληφθούν οι επιστροφές των Λυμπερόπουλου και Βάργκας. Ο Μεσσήνιος φορ εξέτισε την τιμωρία του και θα επανεμφανιστεί (ελλείψει και του τιμωρημένου Σιαλμά) στο ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη στο ΟΑΚΑ (17:15), ενώ πιθανώς το ίδιο να συμβεί και με τον Κολομβιανό μέσο. Ο 31χρονος άσος δεν έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα από τις 6 Νοεμβρίου (ήττα με 3-2 από τον Παναθηναϊκό) και γενικότερα από την εντός έδρας ήττα από την ’ντερλεχτ την 1η Δεκεμβρίου.

Πηγή: sportfm.gr

Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/284907/i-elpida-stous-araves/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |