ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >Νέες κινητοποιήσεις, μετ΄εμποδίων η αποκομιδή /

Νέες κινητοποιήσεις, μετ΄εμποδίων η αποκομιδή



Στα άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ το πρόβλημα των σκουπιδιών επιτείνεται λόγω της κακοκαιρίας.
Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι συνδικαλιστές, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τις ποινικές κυρώσεις σταμάτησαν την κατάληψη του ΧΥΤΑ και προχωρούν Σάββατο και Κυριακή, σε αποχή από την εργασία τους και σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τη Δευτέρα.

Το πρωί του Σαββάτου οι συνδικαλιστές , πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Παρά την ένταση που επικράτησε την Παρασκευή στον ΧΥΤΑ Λιοσίων, η νύχτα πέρασε ήρεμα ενώ από το πρωί του Σαββάτου προσωπικό ασφαλείας μαζεύει τα σκουπίδια από σχολεία, νοσοκομεία και λαϊκές αγορές.

Από το πρωί του Σαββάτου 60 ιδιωτικά απορριμματοφόρα μαζεύουν σκουπίδια από κεντρικά σημεία του δήμου της Αθήνας, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να εργαστούν συνολικά 100 ιδιωτικά οχήματα.
Αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος λέγοντας ότι η κυβέρνηση έβγαλε ιδιωτικά απορριμματοφόρα, αλλά στη συνέχεια τα απέσυρε προκειμένου να συκοφαντήσει τον αγώνα των συνδικαλιστών. Ο κ. Μπαλασόπουλος υποστήριξε ότι το προσωπικό ασφαλείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σε αποκομιδή των σκουπιδιών σε σχολεία, νοσοκομεία, λαϊκές αγορες και όπου δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός είπε ότι την αποκομιδή έχουν αναλάβει ιδιωτικά οχήματα και έκανε έκκληση στους απεργούς να ανοίξουν τον ΧΥΤΑ για να δοθεί διέξοδος στο πρόβλημα των σκουπιδιών.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ εξήγγειλε συμμετοχή και στη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 του μηνός.

Διαβάστε επίσης:
Ξεκίνησε η αποκομιδή - Έκκληση Σγουρου ΠΗΓΗ : Nooz.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |