ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 10-2011 >’ννα Βίσση: Η πρεμιέρα του rockumentary. Βίντεο /

’ννα Βίσση: Η πρεμιέρα του rockumentary. Βίντεο



Από τα Λιανοτράγουδα, στο «Δώδεκα» και από την αυστηρότητα της μητέρας της Σοφούλας, στα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας. Το νέο ριάλιτι που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης (12/10) με θέμα την ζωή της Αννας Βίσση στον Alpha επιβεβαίωσε πανηγυρικά τον επιτυχημένο τίτλο του: «Οσο έχω φωνή», ονομάζεται το νέο πρόγραμμα του καναλιού της Κάντζας, το οποίο αναδεικνύει άγνωστες πτυχές της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της δημοφιλούς ερμηνεύτριας, μα πάνω απ’όλα το πολύτιμο αγαθό για το οποίο έγινε τόσο αγαπητή στο κοινό: Την φωνή της.

Στο ριάλιτι προβλήθηκαν όλες οι στιγμές από την γέννησή της, στις 20-12-1957 στην Λάρνακα, μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είδαμε ακόμη και την ταυτότητά της, τις γειτονιές όπου μεγάλωσε (ανάμεσα σε αυτές και οι περίφημες Φοινικούδες της Μεγαλονήσου), αλλά και πρόσωπα από το στενό οικογενειακό και ευρύτερο φιλικό της περιβάλλον να μιλούν για εκείνη. Εκτός από αυτό καθεαυτό το γύρισμα που έγινε, είδαμε και την ίδια την Αννα Βίσση να σχολιάζει τα πλάνα και το υλικό που προβλήθηκε από την τηλεόραση του Alpha, αλλά και να προσθέτει άγνωστες λεπτομέρειες της προσωπικής κυρίως ζωής της.

Στα πρόσωπα που μίλησαν για την Αννα ξεχώρισε η φυσιογνωμία της μητέρας της, η οποία αναφέρθηκε στο πόσο αυστηρή μαμά ήταν με την κόρη της, σε αντίθεση με τα άλλα δύο κορίτσια της, Λία και Νίκη, τις αδελφές της Αννας. «Το χαϊδευτικό της μαμάς μου ήτανε… Παττακός», είπε η Αννα Βίσση.

Τα όνειρα που έκανε στην Κύπρο πήραν σάρκα και οστά όταν ήλθε στην Αθήνα. «Εφτασα στην Ομόνοια και είδα τόσο πολύ κόσμο που τρόμαξα. Με έσπρωχναν, με πάταγαν, ήταν τραγικά. Τότε είπα στον εαυτό μου: Εγώ θα ξανάρθω εδώ, αλλά για να τραγουδήσω. Και αυτό έκανα», εξομολογήθηκε η ίδια στην κάμερα. «Στην αρχή, όταν πρωτοήλθε στην Ελλάδα, διάβαζε κομμουνιστικά βιβλία. Ετσι προέκυψε και όλο αυτό το σκηνικό με τον Νταλάρα, τον Βαρδή, την Αλεξίου και όλους αυτούς τους καλλιτέχνες», δήλωσε η μία από τις δύο αδελφές της.

Ακολούθησαν εκατοντάδες συναυλίες, δίσκοι και η απόλυτη αποθέωση από τον κόσμο, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταξίδια, συνεχείς μετακινήσεις, αγωνία για να πάνε όλα καλά. Τί παίρνει πάντα μαζί της; Αντιφλεγμονώδη για την φωνή και χάπια για την εμμηνόπαυση. Όμως, την ζωή της σημάδεψαν και μεγάλοι έρωτες, από τους οποίους φυσικά ξεχώρισε ο Νίκος Καρβέλας. «Βγήκαμε πρώτο ραντεβού. Εγώ άργησα δέκα λεπτά. Όταν έφτασα, μου είπε: Ακου να δεις: Εμένα, δεν με έχει στήσει ποτέ καμία γκόμενα. Δεν θα με στήνει λοιπόν μια... Βίσση. Τότε είπα ότι αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου», δήλωσε, χωρίς να διστάσει να δείξει ακόμη και το επίσημο έγγραφο του διαζυγίου της. «Όταν τον είδα για πρώτη φορά, νόμιζα ότι ήταν λες και είχε βγει από την ζούγκλα», είπε η μητέρα της για τον Νίκο Καρβέλα, δεδομένου ότι ο συνθέτης είχε πολύ μακριά μαλλιά και φορούσε σκουλαρίκι. Δεν έκρυψε το πόσο πολύ πόνεσε όταν χώρισε, αλλά και την πρώτη φορά που ηχογράφησε το Δώδεκα, όταν ο Νίκος Καρβέλας της είπε ότι ΔΕΝ έχει και πολύ... ωραία φωνή! Η Αννα, όμως, αναφέρθηκε και στην σχέση της με τον Γιώργο Νταλάρα: «Ο Γιώργος είχε τρέλα με τις μηχανές. Κάποτε λοιπόν κάναμε το Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη - Αθήνα με την μηχανή. Όταν φτάσαμε, είχα πιαστεί τόσο πολύ που κατέβηκα από την μηχανή και τα πόδια μου δεν έκλειναν», δήλωσε.

«Ήμουν εκεί, πονούσα, γέλασα, ξεπέρασα δεν ξεπέρασα. Τις σχέσεις μου τις έζησα. Καλές ή κακές. Ηταν αυτές. Αυτό είναι και η ζωή... Απλώς, πολλές φορές πλέον ντρέπομαι να πω ότι είμαι ευτυχισμένη μόνο τις στιγμές που τραγουδάω», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και πολύ συγκινημένη προς το τέλος του επεισοδίου.

Ένα και μοναδικό σημείο είναι αυτό που η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ήταν η στιγμή που είδε βίντεο τραβηγμένο εν έτει 1984 να μιλά στην μόλις λίγων μηνών κόρη της Σοφία, αλλά και να την κάνει μπάνιο. «Είχα πολύ καιρό να το δω αυτό και δεν τα κατάφερα. Με κάνατε να κλάψω», ανέφερε, ενώ φυσικά για την σχέση με την μητέρα της και τον πατέρα της μίλησε και η ίδια η κόρη της.

Δείτε ένα απόσπασμα. Link:[http://ourlife.gr/permalink/9441.rss]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |