ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Συνάντηση Χρυσοχοϊδη και Παμπούκη με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας /

Συνάντηση Χρυσοχοϊδη και Παμπούκη με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας



H παροχή τεχνογνωσίας από τη Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα για τη σύσταση ελληνικής επενδυτικής αναπτυξιακής τράπεζας, θα συζητηθεί εκτενώς σήμερα στη συνάντηση εργασίας που θα έχει με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας, Στέφαν Καπφέρερ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοϊδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χ. Παμπούκης.

Τον κ. Καπφέρερ θα συνοδεύουν ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), κ. Μάρκους Κέρμπερ, ο διευθυντής της Γερμανικής Επενδυτικής τράπεζας(KfW), Κρίστιαν Φούνκε, ο διευθυντής του ελληνο-γερμανικού επιμελητηρίου, Μάρτιν Κναπ, καθώς και στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Η επίσκεψη του κ. Καπφέρερ στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο κ. Χρυσοχοϊδης στο Βερολίνο και εντάσσεται στην από κοινού πρωτοβουλία των δύο υπουργείων για την ενίσχυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνεται ακόμη η περαιτέρω εξειδίκευση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και η προετοιμασία της επίσκεψης, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, του Γερμανού αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος θα ηγηθεί μεγάλης επιχειρηματικής αποστολής για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων. Link:[http://e-volos.gr/el/ellada_1/sunantisi_xrusoxoadi_kai_pampouki_me_ton_germano_ufupourgo_oikonomias.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |