ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 8-2011 >Ελεύθερη πτώση για τον Παναθηναϊκό /

Ελεύθερη πτώση για τον Παναθηναϊκό



Τις τραγικές εμφανίσεις στα επίσημα παιχνίδια του συνέχισε και κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένα θαύμα για να περάσει στους ομίλους του Europa League.

Το 3-0 στο «Μπλούμφιλντ» μοιάζει καταδικαστικό και οι «πράσινοι» εκτός του ότι μένουν εκτός Ευρώπης, όπως όλα δείχνουν, από τον Αύγουστο για πρώτη φορά από το 1997, χάνουν και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Η ρεβάνς του ΟΑΚΑ την επόμενη Πέμπτη θα μπορούσε να έδινε σοβαρές ελπίδες στο «τριφύλλι» να προκριθεί αν είχε σκοράρει τουλάχιστον μία φορά, ωστόσο πλέον χρειάζεται νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά για να προκριθεί ή με τρία και μηδέν παθητικό για να στείλει το ματς στην παράταση. Με βάση, όμως, την απόδοσή του στο Ισραήλ μοιάζει με… mission impossible. Η Μακάμπι κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκό μεγαθήριο δεν είναι, αλλά η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Μετά το «ναυάγιο» κόντρα στην Οντένσε, ήρθε αυτό του Κάστρο και το… κακό τρίτωσε χθες. Σε ένα μόνο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο έδειχνε ομάδα το σύνολο του Φερέιρα, οι «πράσινοι» έχασαν όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και πολλά χρήματα. Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό αναμένεται να χάσουν το λιγότερο 3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα εισέπρατταν από το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους, τα τηλεοπτικά, αλλά και τα εισιτήρια των τριών, τουλάχιστον, εντός έδρας αγώνων. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, θα ήταν μια «ανάσα» για το ταμείο του συλλόγου.

Εκτός Ευρώπης από το 1997

Πριν δεκαπέντε χρόνια πρέπει να ανατρέξει κάποιος για να βρει την τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη μετά το Σεπτέμβριο. Με ορατό τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι «πράσινοι» θα… ισοφαρίσουν την αρνητική επίδοση του 1997 όταν είχαν αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League από τη Ρόζενμποργκ (νίκη 1-0 στην Αθήνα και ήττα 3-0 στη Νορβηγία) και από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA, τότε, από τη Λέγκια Βαρσοβίας με νίκη 4-2 στο ΟΑΚΑ και ήταν 2-0 στην Πολωνία.

Κανένα θέμα με Φερέιρα

Παρά τις κακές εμφανίσεις της ομάδας και τους σερί αποκλεισμούς, εκτός αν γίνει το θαύμα την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν δείχνει να χάνει τη στήριξη της «πράσινης» διοίκησης. Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος προτιμήθηκε να παραμείνει το καλοκαίρι και να παρουσιάσει μια δική του ομάδα φέτος, δεν φαίνεται να χάνει τη θέση τους στον πάγκο του «τριφυλλιού». Βέβαια, αν συνεχιστούν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός, στο μέλλον δεν μπορεί να είναι σίγουρο το τι θα συμβεί.

Πηγή: sport-fm.gr
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/216742/eleutheri-ptosi-gia-ton-panathinaiko/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |