ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 7-2011 >Ταϊλάνδη: Ko Samui, Εσύ, ο εαυτός σου και η σεζ λονγκ /

Ταϊλάνδη: Ko Samui, Εσύ, ο εαυτός σου και η σεζ λονγκ



Από τη στιγμή που μπαίνεις στο αεροπλάνο ξεχνάς από πού έρχεσαι. Σκέφτεσαι μόνο προς τα πού πας. Θες οι όμορφες αεροσυνοδοί με τις ορχιδέες στο αυτί, θες τα μωβ ατομικά κουβερτάκια/αεροπορικό φετίχ, θες τα πολύχρωμα καθίσματα της Thai Airways (πετάει απευθείας από Αθήνα προς Μπανκόγκ), θες τα gourmet γευματα εν πτήσει; Τα έχεις αφήσει όλα στο «Ελ. Βενζιέλος» πριν καν απογειωθείς. Καμιά δεκαριά ώρες μετά, είσαι στο Αεροδρόμιο του Ko Samui. Ή απλώς στον παράδεισο.

Φοίνικες, λιμνούλες με νούφαρα και ψάρια και μια υποδοχή επιβατών που θυμίζει έξω καρδιά βουδιστικό ναό. Ήδη τα τσάκρα σου έχουν ανοίξει και η ενέργειά σου κυλά αβάδιστα, αβίαστα, αβασάνιστα, χωρίς να έχεις κάνει την παραμικρή προσπάθεια. Το τοπίο από μόνο του και τα χαμόγελα των Ταϊλανδών που προσφέρονται με το καντάρι λειτουργούν μονομιάς ψυχοθεραπευτικά.

Βλέποντας τον κεντρικό δρόμο της Chaweng, της πόλης-τουριστικό επίκεντρο του νησιού, ξέρεις ότι δεν θα βαρεθείς όσες μέρες κι αν την περπατήσεις. Όλα συνδυάζονται μ' έναν τρόπο οξύμωρο, ίσως και σκληρό. Οι πραμάτειες των ντόπιων, τα αμέτρητα τατουατζίδικα, τα ακριβά εστιατόρια, τα καταστήματα στα μέτρα των δυτικών τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες, τα κοσμηματοπωλεία, τα ραφτάδικα, γηγενείς που ψήνουν τα εδέσματά τους στο δρόμο, «κορίτσια» που σε καλούν σε drag shows, μικρά spa του δρόμου για κάθε κουρασμένο κοσμοπολίτη σε τιμές οκαζιόν. Όλα είναι εκεί για σένα. Και το καλύτερο; Όλα μπορείς να τα απολαύσεις.

Παράλληλα με τον πολυσύχναστο δρόμο βρίκσεται η περίφημη αμμουδερή παραλία επτάμιση χιλιομέτρων της Chaweng. Εκεί επικρατεί άλλο κλίμα. Οι μέρες είναι πιο δροσερές και ανέμελες και ο χρόνος κυλάει πιο αργά. Άμπωτη και παλίρροια, σεζ λονγκ, Ξενοδοχεία, εστιατόρια, υπαίθρια μασατζίδικα και πλανόδιοι πωλητές πρόθυμοι να σου φέρνουν ό,τι έχει ο πολυσύχναστος δρόμος, ακόμη και εφημερίδες, στην περίπτωση που δεν έφερες μαζί σου το iPad σου. Ωστόσο η ραστώνη κάτω από τον ίσκιο της (κοκο)φοινικιάς δεν ανταλλάσεται με τίποτα στον κόσμο. Άσε που κάνει όλα τα υπόλοιπα να φαίνονται τόσο μάταια και επιδερμικά.

Στα βόρεια του νησιού το Bophut φιλοξενεί το διάσημο χωριό των ψαράδων, έναν τόπο βγαλμένο από ντοκιμαντέρ του National Geographic. Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται και ο πλουμιστός ναός του Μεγάλου Βούδα μαζί με την ομώνυμη παραλία Big Buddha. Μικρότερη σε μέγεθος αλλά με μοναδική εναλλαγή σκηνικών (και ησυχία!) είναι παραλία της Choeng Mon, με ταβέρνες, ξενοδοχεία, ραφτάδικα και μασατζίδικα πάνω στο κύμα κυριολεκτικά. Στα ανατολικά θα βρείτε το κοσμοπολίτικο Lamai με το γνωστό διαγκωνισμό κόκκων άμμου VS συμβόλων ανθρώπινου τουριστικού πολιτισμού.
Μέσα σε όλες αυτές τις καρτ-ποσταλικές τροπικές παραλίες η πρωτεύουσα του νησιού Na Thon στα δυτικά, περνάει σχεδόν απαρατήρητη. Είναι κακόγουστη με μικρές αναλαμπές κάποιων αξιοπρόσεκτων μαγαζιών ρούχων αλλά τι φταίει εκείνη που της έλαχε να είναι το κεντρικό λιμάνι του Ko Samui; Από εδώ ωστόσο θα πάρεις το πλοίο για το Ko Tao ή αλλιώς τη Μέκκα των όπου γης scuba-divers.

Διαμονή
The Library Ko Samui
14/1 Moo 2, Chaweng Beach, +66 77 422 767-8
Ό,τι πιο σοφιστικέ, το λέει και το όνομά του, και μίνιμαλ κυκλοφορεί για όποιον κουράστηκε από την πανδαισία της ασιατικής κουλτούρας και την αποικιακής κοπής διακόσμηση. Η κόκκινη πισίνα του απλώς δεν υπάρχει.
thelibrary

Four Seasons Resort
219 Moo 5, Angthong, +66 77 243 000
Ένα μικρό πεντάστερο γαλατικό χωριό δίπλα στο κύμα. Κάθε δωμάτιο διαθέτει τη δική του ιδιωτική πισίνα και χώρο χαλάρωσης, για να βρεις το αληθινό νόημα της έννοιας ζεν.
fourseasons

Muang Samui Spa Resort
13/1 Μοο 2 , Chaweng Beach, +66 77 429 700-9
Άψογη εξυπηρέτηση, καθαριότητα, πισίνα, αξιόλογο εστιατόριο , εξαίσιος χώρος για spa και χαρωποί Ταϊλανδοί για να τους ταλαιπωρήσεις όσο σου βαστάει με τις ταξιδιωτικές ιδιοτροπίες σου. Τι άλλο θέλεις άπληστη;
muangsamui

W Retreat Ko Samui
4/1 Moo 1, Tambol Maenam, +66 77 915 999
Ο Θεός των Starwood Hotels έκανε το μικρό θαύμα του και το εναπόθεσε στο ήσυχο Bophut στο βόρειο τμήμα του νησιού. Όταν πάρω τη σύνταξή μου, εδώ θέλω να αποσυρθώ!
w-retreat

Food & Drink
Dr Frogs
103 Moo 3, Bophut, +66 77 413 797
Διεθνή πιάτα και εκλεκτά κρέατα μαζί με άψογη εξυπηρέτηση και καθόλου δήθεν στον ορίζοντα σε κάνουν να θες να φας και να ξαναφας εδώ.
drfrogs

Olivio
154 Moo 2, Chaweng Beach, +66 77 231 500-8
Ρομαντική θέα στη βορειότερη άκρη της παραλίας και κλασική ιταλική κουζίνα πειραγμένη τόσο ώστε να μην απορείς που πήγες στην άλλη άκρη της γης για να φας ιταλικό.
olivio

Sea Wrap Beachfront Restaurant
178 Moo 1, Bophut, +66 77 425 357
Καινούριο παραλιακό εστιατόριο με μαξιλάρες πάνω στην άμμο και χαμηλά τραπέζια. Είναι η χαλάρωση που μπορείς να προσφέρεις στο σώμα σου λίγο πριν ικανοποιήσεις τον ουρανίσκο σου με υπέροχα κοκτέιλ και σπιτική κουζίνα που θυμίζει (εξωτική) μανούλα.
seawrap

Dining on the Rocks
9/10 Moo 5, Tambon Bophut, +66 77 245 678
Η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία δεν αρκεί να έχει μόνο φρέσκα και καλά μαγειρεμένα υλικά, αλλά να συνδυάζεται με ένα θεάμα που σου κόβει την ανάσα. Νομίζεις ότι είσαι σε μια εξέδρα πάνω σε βράχια με μοναδική σου εικόνα τη θάλασσα και τον ουρανό χωρίς τη γραμμή του ορίζοντα!
diningontherocks

Zazen
177, Moo 1, Tambon Bophut, +66 77 425 085
Η μυσταγωγία ξεκινά από την είσοδο στον κόσμο του Zazen. Ξύλο, μέταλλο και μια όμορφη και ζεστή ησυχία σε τυλίγουν. Ο σεφ περιγράφει το φαγητό ως οργανικό και οργασμικό και στην πραγματικότητα έτσι είναι. Καθόλου τεχνητός φωτισμός (παρά μόνο ένα μικρος φακός ενσωματωμένος στο μενού για να μπορέσεις να διαβάσεις τι θα φας), και απαλή μουσική είναι ό,τι χρειάζεσαι για να συνδυάσεις στο μυαλό σου τον ωκεανό που απλώνεται ήρεμος μπροστά σου. Το περιοδικό Tatler Thailand το έχει χρίσει αγαπημένο του στέκι.
zazen

Rocky's
438/1 Moo 1, T. Maret, +66 77 233 020
Αν έχεις φάει εδώ δεν χρειάζεται να πας στο Παρίσι. Δοκίμασε το μπιφτέκι tenderloin και θα με θυμηθείς! Γαλλική και μεσογειακή κουζίνα στην Ασία. Γιατί άμα θες μπορείς όχι απλώς να υιοθετήσεις μια κουζίνα αλλά να την κάνεις πρώτη φύση σου.
rockys

Q Bar
147/57 Moo 2, Bophut, +66 77 741 3297
Ίσως το πιο διάσημο club σΤο Νησί με λίτρα ιδρώνονται να χύνονται κάθε νύχτα στο dancefloor του. Αλήθεια, συμπονώ τις καθαρίστριες που σφουγγαρίζουν. Ωστόσο, διαθέτει και υπέροχο lounge bar (πάνω από το club) στην περίπτωση που επιθυμείς το κοκτέιλ σου με θέα το Ko Pha-Ngan.
qbar

Full Moon Party
Ko Pha-Ngan
Αν ήσουν πάντα party-animal και ο δρόμος σου σε έβγαλε στο Ko Samui για να αποτοξινωθείς από την κρεπάλη, έχασες. Κάθε μήνα στο νησί Ko Pha-Ngan –ούτε μία ώρα βαρκάδα από το Ko Samui- διοργανώνεται ένα εξαντλητικό πάρτι στο φως της πανσελήνου. Θα πας με μπικίνι, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, αλλά δε σου εγγυώμαι με τι περιβολή θα επιστρέψεις νωρίς το χάραμα!
fullmoonparty

Shopping
Magic Alambic
44/5 Moo 3, Namuang, +66 77 419 023
Αν μέχρι τώρα είχες συνδέσει το ρούμι με την Καραϊβική ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Αγνό, παρθένο –αλήθεια, 100% οργανικό- ρούμι από μια γαλλο-ταϊλανδική κοινοπραξία, για να φτιάχνεις daiquiris κι όταν επιστρέψεις στην Αθήνα.
magic

Fisherman's Pants Shop
Lamai Beach, + 66 8 9586 5263
Από τα περίφημα πανελόνια των Ταϊλανδών ψαράδων μέχρι «στολές εργασίας» για μαθήματα yoga και tai-chi. Απ' όλα έχει ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης στο μικρό κατάστημά του στην παραλία Lamai.
fishermans

Siddharta
210 Moo 1 Tambon Ban, +66 77 233 264
Οικογένεια Γάλλων που ήρθε στο νησί για Διακοπές και έκτοτε ζει τη δική της ερωτοτροπία με το Ko Samui. Καρπός του έρωτά τους με τον τόπο ετούτο το κατάστημά τους που κάνει το δικό του multi-ethnic fashion statement.
siddharta Link:[http://ourlife.gr/permalink/5664.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |