ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Τα Ναι και τα «Όχι για το Ελληνικό /

Τα Ναι και τα «Όχι για το Ελληνικό



Η έλλειψη μελέτης βιωσιμότητας (συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, κοστολόγησης κλπ.), που χαρακτηρίζει το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο για το Ελληνικό, ερμηνεύει στην ουσία και το γιατί μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την τοπική – και όχι μόνο – οικονομία και κοινωνία. Επειδή, λοιπόν, από την πρόταση αυτή απουσιάζουν όλες αυτές οι κρίσιμες παράμετροι, το newsbeast.gr επιχειρεί σήμερα να καταγράψει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει, σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
- Να πουληθεί το οικόπεδο του Ελληνικού εν μέσω κρίσης και πίεσης.
- Να βασιστεί η ανάπτυξη του σε ελληνικές εταιρίες, διότι τα προβλήματα τους θα ναυαγήσουν την όποια προσπάθεια. Πρέπει - σε ό,τι αποφασιστεί - να καλέσουμε τους καλύτερους παγκοσμίως.
- Να γίνουν γραφεία, διότι υπάρχουν ήδη πολλοί που έχουν ξενοίκιαστους επαγγελματικούς χώρους.
- Να γίνουν σπίτια, διότι υπάρχουν επίσης αναρίθμητα αδιάθετα στην Αθήνα.
- Να γίνουν Ξενοδοχεία, διότι υπάρχουν ήδη πολλά καταλύματα στην περιοχή, που παρουσιάζουν χαμηλές πληρότητες.
- Να γίνουν Εμπορικά καταστήματα, διότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στα υφιστάμενα.
- Να γίνει Εθνικό Πάρκο, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταντήσει Εθνικό Στέκι Τοξικομανών, Μαστροπών, με δεδομένο ότι η φύλαξη και η συντήρησή του θα κοστίζει μια περιουσία και το κόστος αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από το Δημόσιο στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία.

ΠΡΕΠΕΙ
- Να γίνει με κεφάλαια από το εξωτερικό.
- Να μην ξοδέψει το Δημόσιο χρήματα (για να μην επιβαρυνθεί ο – ούτως ή άλλως – προβληματικός προϋπολογισμός).
- Να μην βλάψει τους ξενοδόχους, εστιάτορες, εμπόρους, και τους υπόλοιπους επαγγελματίες της περιοχές, καθώς και το περιβάλλον και το κυκλοφοριακό φορτίο.
- Να γίνει η Αθήνα, μέσω της αξιοποίησης, Νούμερο 1 προορισμός στην Ευρύτερη Περιοχή για να αυξηθεί ο τουρισμός.
- Να συνδυάσει τα προτερήματα του ελληνικού πολιτισμού και τα προτερήματα της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας (αρχαία Ελλάδα και θάλασσα).

Τις επόμενες ημέρες, το newsbeast.gr θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχέδιο για το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί η έκταση, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, του συνόλου των φορολογουμένων, της οικονομίας και της χώρας ευρύτερα.

Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση elliniko@newsbeast.gr
Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/Fakelos-Ellhniko/arthro/189282/ta-nai-kai-ta-ohi-gia-to-elliniko/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |