ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 6-2011 >Επί ποδός οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας /

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας



Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), ύστερα από απόφαση που έλαβε σήμερα το σωματείο εργαζομένων στην Αθήνα, ενώ παρόμοιες αποφάσεις αναμένονται να λάβουν και τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων του Ιδρύματος, εντός της ημέρας.

Ήδη, τα μέλη του σωματείου της Πάτρας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από σήμερα, κλείνοντας και τα μαγειρεία της Εστίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο κλείσιμο του Ιδρύματος, καθώς περιλαμβάνεται στους 75 φορείς, που πρόκειται να καταργηθούν, συγχωνευτούν, ή αναδιαρθρωθούν, κατά την τριετία 2012 - 2015, όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στο ΕΙΝ, Βασίλη Παναγόπουλου, πρόκειται για τον μοναδικό Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας, που ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει. Είπε ακόμη ότι η Ομοσπονδία ζήτησε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, για να έχουν πληρέστερη πληροφόρηση για το τι μέλλει γενέσθαι, τόσο για το προσωπικό του Ιδρύματος, όσο και για το έργο και τις δράσεις, που επιτελεί.

Σήμερα, εργάζονται στο ΕΙΝ 500 άτομα, ενώ πέρσι συνταξιοδοτήθηκαν 120 εργαζόμενοι.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΙΝ (μισθοδοσία και δράσεις) ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ παρέχει υπηρεσίες σίτισης και στέγασης σε 20.000 φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.

Το ΕΙΝ πρόσφατα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στη στέγαση και σίτιση μεταναστών, λειτουργώντας δύο εστίες, μία στους Αγίους Αναργύρους, όπου φιλοξενούνται μόνες μητέρες, με τα παιδιά τους και μία στα Ανώγια Κρήτης, όπου φιλοξενούνται νέοι.


Η αλεπουδίτσα ξετρυπώνει τις προσφορές»
www.alepouditsa.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/179563/epi-podos-oi-ergazomenoi-sto-ethniko-idruma-neotitas/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |