ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Θα κάνουν διακοπές φέτος οι Έλληνες; /

Θα κάνουν διακοπές φέτος οι Έλληνες;



Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Έτσι θα είναι φέτος; Γιατί πέρσι το 29% γεύτηκαν τη «δροσιά» της Αθήνας τους καυτούς μήνες του καλοκαιρού.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 2010, το 29% των Ελλήνων δεν πήγε Διακοπές, εκ των οποίων το 58% δηλώνει ότι ο λόγος ήταν
η οικονομική στενότητα. Στην «ΕΕ των 27» δεν πήγε διακοπές το 20,7% των Ευρωπαίων πολιτών, εκ των οποίων το 41% επικαλείται οικονομικούς λόγους.
Σε ό,τι αφορά τις διακοπές για φέτος στην Ελλάδα το 68% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές, έναντι 38% των Ευρωπαίων που δηλώνουν ότι στις διακοπές τους θα παραμείνουν στις χώρες τους
Επίσης, το 68% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα και το 7% δηλώνει ότι θα επισκεφθεί χώρες της ΕΕ ,έναντι 20% των Ευρωπαίων.
Τέλος, σύμφωνα με τη Eurostat, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών το 2010 είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στη συνολική αύξηση.
Στα Ξενοδοχεία και σε άλλα τουριστικά καταλύματα σημειώθηκε σημαντική αύξηση 5,1%, σε σύγκριση με τις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών που αυξήθηκαν κατά 1,1%. Η αύξηση που σημειώθηκε το 2010 κάλυψε περίπου τα δύο τρίτα της μείωσης το 2008 και το 2009 για το σύνολο των διανυκτερεύσεων και τις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Link:[http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/61702.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |