ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Η Moody’s υποβάθμισε και τον ΟΤΕ /

Η Moody’s υποβάθμισε και τον ΟΤΕ



Από τη βαθμίδα Baa3 που βρισκόταν, η Moody΄s Investors Service υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα στην κλίμακα της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας τον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα Ba1. Πάντως, η θέση του είναι καλύτερη από της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται τρεις θέσεις πιο κάτω, ενώ στη θέση που τώρα είναι ο ΟΤΕ βρισκόταν η Ελλάδα μέχρι τις 7 Μαρτίου του 2011.



Οι αναθεωρημένες προσδοκίες της Moody΄s μετά τις επιδόσεις του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2011, που έδειξαν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων επιδείνωση στα έσοδα και τις ταμειακές ροές, στάθηκαν η αιτία για την αρνητική αξιολόγηση.

Σημειώνεται ακόμη, πως δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times (11/05) έκανε λόγο για αναβολή εξαγοράς από την Deutsche Telekom επιπλέον μεριδίου στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Deutsche Telekom προγραμματίζει ταξίδι στην Αθήνα, για να αξιολογήσει από κοντά την κατάσταση του ΟΤΕ.

Ταυτόχρονα, η Moody΄s υποβάθμισε σε Ba1 από Baa3 τα διεθνή μεσοπρόθεσμα αξιόγραφα προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης (GMTN) καθώς και τα διεθνή ομόλογα της θυγατρικής OTE Plc και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε "Not Prime" από "Prime-3".

Η Moody΄s έθεσε αξιολόγηση Ba1 για το corporate family rating (CFR) του ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Moody΄s τονίζει τις περιορισμένες προσδοκίες όσον αφορά τις μελλοντικές επιδόσεις της εταιρείας, ενώ τονίζει πως η συρρίκνωση της εγχώριας κατανάλωσης ως αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, θα επηρεάσει περαιτέρω τα έσοδα και τις ταμειακές ροές του ΟΤΕ. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://cosmo.gr/Finance/Hellas/322522.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |